Chokolade mousse

Chokolade mousse, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Dessertmousse

Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse chokolade

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Chokolade mousse, billede 4 Chokolade mousse, billede 1 Chokolade mousse, billede 2 Chokolade mousse, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
150 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 Æggeblommer, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
   
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
1.5 Æggehvider, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggehvide vejer ca. 33 gram
   
   
  Pynt:
  kandiserede violer, cocktailbær eller valnøddekerner
   
Opskrift:
Chokoladen brækkes itu og smeltes i vandet over damp. Den legeres med æggeblommen og afkøles.

Flødeskum og stiftpisket æggehvide blandes forsigtigt i.

Moussen fordeles i 4 portionsglas, pyntes og stilles koldt.

Tips:

Tilsæt evt. 2 spsk. cognac.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Chokolademousse

karakterer:
Opskriften er vist 187744 gange,
og udskrevet 4407 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (108 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 5300 (1262 kcal)
KJ pr. Pers. 1325 (315 kcal)
Vægt ialt 483 gram
Vægt pr. Pers. 120 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1096 KJ (261 kcal)
Protein 4.2 gram
Fedt 18.3 gram
Kulhydrat 20.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2015-07-15 13:18:23
Rigtig dårlig opskrift, har prøvet og lave den 2 gange nu og det bliver bestemt ikke godt. Hvad mener de med vand i chokoladen? Der skal bare vand i en gryde, og ikke som de skriver det. Man skal næsten gætte sig frem til det der skal gøres!!! Hvis man ikke laver dresseret tit, vil jeg ikke anbefalede denne opskrift!!!

  -   2013-04-12 13:06:04
Jeg måtte kassere mit. Det skiller. Øv

  -   2013-02-16 20:42:44
kan man bruge lys chokolade til moussen?

  -   2013-01-22 15:45:30
Når man skal smelte chokoladen: Sørg for at bruge en skål, der er næsten samme størrelse som gryden man bruger. Kom vandet i gryden og sæt skålen med chokolade ned i gryden og bring vandet i gryden i kog. Når vandet koger skruer man ned på 1, for det må ikke bulderkoge. Rør i chokoladen indimellem og lige så snart det hele er smeltet, tager man skålen op af gryden og lader chokoladen køle lidt af, inden man rører æggeblommerne i.

  -   2012-12-30 19:25:13
Kæft en ringe opskrift! Ellers er det mig, som ikke kan finde ud af, at lave den, chokoladen når jo og blive stiv igen, inden den skal blandes med det andet?

  -   2012-10-05 15:15:27
Jeg synes personligt at det smager godt hvis man tilsætter lidt appelsin saft mens man rører æggeblommen i (;

  -   2012-02-25 12:40:46
Skal flødeskummet i selve dejen?

  -   2011-11-29 15:09:41
Svært at lave:/ har lige prøvet at lave den men måtte smide det ud:( gjorde ellers alt rigtigt i følge opskriften..

  -   2011-10-17 15:46:40
Det er godt nok den dårligste mousse jeg har prøvet!

  -   2011-05-13 17:24:30
Smager bedst hvis den står i køleskabet natten over. -Ellers bare et par timer.

  -   2010-11-13 20:48:53
hvor lang til skal den stilles til køl

  -   2010-06-08 16:46:33
til personen uden navn ja man kan godt lave den dagen inden den skal serveres den er faktisk bedst hvis man lader den stå lidt...;)

  -   2010-03-04 11:46:21
jeg laver den på en anden måde, men tror stadig den her dejlig:-)!

  -   2010-01-19 13:56:08
Kan man gode lave den dagen før man får besøg??

  -   2009-12-31 17:44:12
Der står 30% Mørk-chokolade - altså i Marabous Mjölk-Chokolade er der MINIMUM 30%!

  -   2009-12-30 17:04:11
æggehviderne skal også blandes i som flødeskummet, det står der også

  -   2009-11-09 02:25:30
Kan regne ud at vanillesukkeret så skal i frlødeskummen. Men hvor skal æggeHVIDEN hen? Det står der da intet op. Spiser man den som tilbehør? ;)

  -   2009-11-04 18:45:56
Nej det kan det ikke (: Chokoladen skal placeres lige over vandet så dampen fra vandet smelter chokoladen.

  -   2009-10-08 17:19:27
Skal man smelte chokoladei i vandet. Det lyder sådan når man læser opskriften, men det kan da ikke passe,vel

  -   2009-02-26 11:13:08
Sagtens de bruges tit i chokolade kage og der er det lækkert at bruge den mousse. Den skal stå i køleskabet i 3 timer.

  -   2008-01-29 11:03:27
Naaaaaammm. Den er god. den er den bedste

  -   2008-01-20 13:35:35
Kan man bruge moussen i en lagkage evt. ?

  -   2007-03-28 13:45:32
Har nu lavet den 2 gange og mums siger jeg bare

  -   2007-03-19 15:42:57
Mega lækker man bliver hurtig mæt og der er kun til 2-3 glas

  -   2005-01-01 01:01:01
---MMMH

  -   2005-01-01 01:01:01
godt spørgsmål

  -   2005-01-01 01:01:01
en lækker opskrift

  -   2005-01-01 01:01:01
hvor lang tid skal de stå kolde ?