Appelsinsorbet
Hovedingrediens : Citrusfrugt - Appelsin Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Pres appelsinerne. Hæld saften i en form, stil den i fryseren i ca. 3 timer. Rør med mellemrum i isen. Husk at skrabe formens sider ned hver gang. Lad isen fryse til den får en grødet konsistens.
Pisk hviderne stive, vend flormelissen i og vend denne marengsmasse i den grødede is. Lad isen fryse yderligere 1 time. Tag isen ud af fryseren, pisk den igennem og server straks i portionsglas. Sorbeten kan også serveres i de udhulede appelsinskaller. Så fyldes isen i de kolde, hele og helt tomme appelsinskaller, når marengsmassen er blandet i, og fryser færdig. Sorbeten kan også serveres i kugler sammen med vaniljeis eller andre sorbeter. |
|
Opskriften er vist 158633 gange,
og udskrevet 3266 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.6 (112 stemmer) |
|
Kommentarer Camilla - 2014-12-26 19:45:35 Jeg vil også meget gerne vide, om der er nogen, der har erfaring med at lave den i en ismaskine? :) Roskilde - 2014-06-30 08:28:01 Er det muligt at lave den på ismaskine? Så kan man jo undgå at skulle røre i den hele tiden. anonym - 2013-08-07 19:47:06 herligt super opskrift Mig - 2012-09-23 11:29:36 Er det pistacienødder, som er drysset på på billedet? Michelle - 2012-03-20 14:47:42 Flormelis er fint knust sukker og hvis man er i tvivl om man kan tillade sig at bruge det kan man jo bare knuse almindelig eller perle sukker med en morter. (Perlesukker giver bedst smag!) .. Den er rigtig lækker og ikke svær og lave denne dessert og heller ikke den fedeste sorbet jeg har lavet. Desuden skal det siges den godt kan laves dagen i forvejen, hvis man altså har lyst og tid til at gå og røre i den indtil man går i seng og med det samme man står op. Er den blevet for stiv af natten kan den bruges en blender til at komme igennem og få omrørt, men så skal den også stå i et par timer og fryse ned igen.. Selvfølgelig med omrøring pr time indtil servering. Som det nok kan forstås er det nemmeste og laves på selve dagen :P ec - 2012-01-28 09:46:38 det er en god idé, at appelsinsaften er helt grødet og ikke flydende, da resultatet ikke bliver godt fordi æggehvidemassen fryser hurtigere end appelsinsaften når den er flydende. Stefanie - 2011-11-27 21:52:17 Kunne man fryse den længere, eller bliver den så dårlig? Stefanie - 2011-11-27 21:52:08 Kunne man fryse den længere, eller bliver den så dårlig? Jeanette - 2011-09-13 07:53:18 Jeg vil også gerne vide om man kan lave den dagen før??? Berit - 2011-02-26 09:34:36 Jeg vil bruge sorbeten til min chokolade kage.. Sødt og syrligt.. Nam Nam romulus - 2011-01-13 16:52:18 det ser meget flot denne is sorbet, men jeg har aldrig set noget lignende. Jeg er helt vildt ser hvordan ser efter denne arbejde Avi - 2010-12-30 15:55:26 Hej, er der nogen der kan komme med et hurtig forslag på hvordan man nemmest for udhulet appelsinerne?? På forhånd tak ;) Mette - 2010-10-20 10:10:01 Den ser rigtig god ud og jeg vil prøve at lave den. Hvor længe kan den stå i fryseren? Kan man godt lave sorbeten dagen før eller må den helst ikke fryse for meget? Nina - 2010-05-20 18:08:12 den ser rigtig flot og faverig ud den vil jeg prøve at lave en dag Per - 2010-03-21 15:53:46 Gem evt. skallerne og server sorbeten heri. Morten - 2008-11-25 22:22:51 Hvorfor må man ikke bruge sukker-erstatning? Jeg er klar over, at flormelis er rigtigt sukker, men er der noget om, at man ikke må bruge erstatning til is? Pia - 2005-01-01 01:01:01 Flormelis er ikke sukker erstatning, men fintmalet sukker. De eneste som bør passe på med den er sukkersyge patienter, og de veddet forhåbentligt allerede. Pia - 2005-01-01 01:01:01 Sukkererstatning?? til hvem må flormelis ikke bruges Nadja Henningsen - 2005-01-01 01:01:01 ikke alle kan tåle appelsinerne og flormelis er sukkererstatning og må derfor ikke bruges Jesper - 2005-01-01 01:01:01 Denne sorbe er smadder nem at lave, og den smager friskt og godt. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne