Lam med spidskål og marinerede hvide bønner

Lam med spidskål og marinerede hvide bønner, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6

HovedretterRet : Hovedretter - Div hovedretter i ovn

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
2 kg.lammekølle
2-3 fedhvidløg
2-3 kvisterosmarin
50 g.blødt smør
 salt
 peber
 
 Sauce:
3 dl.lammebouillon
2 dl.rødvin
1 kvistrosmarin
 
 Smørboller:
2 spsk.hvedemel
2 spsk.blødt smør
1 spsk.ribsgele
 salt
 peber
 
 bønner:
1 hakket rødløg
300 g.store, tørrede hvide bønner
1 bdt.bredbladet persille
 
 Marinade:
0.75 dl.olivenolie
2 spsk.vineddike
1 spsk.dijonsennep
 salt
 hvid peber
 Små sorte oliven
 
Opskrift:
Skær nøglebenet fra lammekøllen- så er den nemmere at skære senere- og spæk den med hvidløgstykker og rosmarinkviste.
Gnid kødet med smør, drys det med salt og peber, læg det i bradepanden og sæt det i ovnen ved 200 grader.

Steg kødet 20 minutter, dæmp ovnvarmen til 175 grader og steg yderligere ca. 1 time. Tag kødet ud, pak det i folie og lad det trække til serveringen.

Kog bradepanden af med bouillon, si og skum skyen, kog den igennem med vin og rosmarin, jævn den med smørbollen og smag til.

Kog de iblødlagte bønner møre, afdryp, afkøl og bland dem med løg samt persilleblade og den sammenpiskede marinade og små, sorte oliven.





karakterer:
Opskriften er vist 15849 gange,
og udskrevet 231 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-06-08 18:20:09
Det har vist ikke meget med spidskål at gøre.

  -   2007-12-21 16:29:45
hvor ligger spidskålen gemt?

  -   2007-08-16 10:22:38
Hvor er spidskålen?