Roastbeef i ovn

Roastbeef i ovn, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Roastbeef

HøjtidNytår

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Roastbeef i ovn, billede 4 Roastbeef i ovn, billede 1 Roastbeef i ovn, billede 2 Roastbeef i ovn, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1600 gram Roastbeef Roastbeef er snøret som en rullesteg
1.5 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1.5 spsk. Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Rodfrugt timbaler:
300 gram Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
300 gram Persillerod En mellemstor persillerod vejer ca 140 gram skrællet vægt
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Hasselback Kartofler:
1500 gram Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Stegte rodfrugter:
300 gram Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
300 gram Pastinak 1 pastinak vejer ca. 150 gram skrællet vægt
1 spsk. Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Champignonsauce:
500 gram Champignoner, renset vægt 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
1 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Varm olie og smør op. Brun kødet godt på alle sider. Drys med salt og peber, og stil stegen i en forvarmet ovn ved 225 grader C. alm. ovn i ca. 25 minutter, afhængig af kødets tykkelse, og hvor rødt du vil have det.

Pak straks det færdigstegte kød godt ind i stanniol og viskestykker, og lad det trække mindst 15-20 minutter inden udskæringen.

Rodfrugt timbaler:
Gulerødder og persillerødder koges meget møre.

Blend gulerødderne i en foodprocessor, tilsæt æg, mælk og fløde og blend til en ensartet masse. Smag til med salt og peber.

Fordel massen i godt smurte små runde folieforme, halvt op. Bages ved 150 grader C. alm. ovn i en ½ times tid.

Persillerødderne blendes på samme måde i en foodprocessor, tilsæt æg, mælk og fløde og blend til en ensartet masse. Smag til med salt og peber.

Fordel massen oven på de nu bagte forme (der lige har fået lov til at stå et øjeblik og falde lidt sammen) og bag igen i en ½ times tid.

Hasselback Kartofler:
Skræl kartoflerne. Skær dem i tynde skiver, MEN IKKE helt igennem. (det gøres let ved at lægge den skrællede kartoffel i en træ-grydeske, før den skæres). Smør et fad med lidt smør og sæt kartoflerne med skiverne opad. Krydr med salt og kom en lille teske smør på hver kartoffel.

Bages i ovnen ved 225 grader C. alm. ovn i ca. ½ time til kartoflerne er lysebrune.

Stegte rodfrugter:
Gulerødder og pastinak skæres i 5 cm. stave og koges ca. 5 minutter i letsaltet vand. Vandet hældes fra og grønsagsstavene dampes tørre. Smør og olie varmes på en pande og grønsagsstavene steges møre, krydres med salt og peber.

Champignonsauce:
Champignonerne renses og skæres i skiver, svitses i olie ved høj varme, evt. væde hældes fra og gemmes til saucen champignonerne tages op.

Smør smeltes på panden og melet røres i, fløde eller mælk tilsættes lidt efter lidt mens der piskes, væde fra champignoner og stegen tilsættes, farves med kulør og smages til med salt og peber.

Tips:

Centrumstemperatur ved brug af stegetermometer.

Rød 52-54
Rosa 55-58
Gennemstegt 59-62





karakterer:
Opskriften er vist 1304704 gange,
og udskrevet 35481 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (227 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 33842 (8057 kcal)
KJ pr. Pers. 5640 (1342 kcal)
Vægt ialt 6146 gram
Vægt pr. Pers. 1024 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 550 KJ (131 kcal)
Protein 7.6 gram
Fedt 8.1 gram
Kulhydrat 7.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-08-02 15:07:06
Har brugt denne opskrift en del gange. Den er perfekt hver gang. Grunden til den skal pakkes ind i stanniol, er at den så bliver færdig. Hvis man nøjes med viskestykke ell intet, er den rå inde i kernen.

  -   2021-04-25 17:36:06
Opskriften er super god, pånær det med at den skal pakkes indvi stanniol. Hvis man gør det vil den stege videre. Det fraråder jeg på det kraftigste. Hvis den bliver gennemstegt bliver den højst sandsynlig tør og sej. :)

  -   2019-11-15 13:36:21
Fulgte nøje opskriften og stegen blev rigtig god.

  -   2017-06-01 08:57:49
Man skal aldrig pakke stege ind i staniol da den vil stege videre i sin egen varme og det kan man ikke kontrollere !!

  -   2016-04-29 15:52:32
Temperatur passer ikke : 52-54 rød 55-58 medium 59-62 gennemstegt (anbefales ikke) den bliver sej.