Hindbærfromage
Hovedingrediens : Bær - Hindbær Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
12 store bær pilles fra til pynt. Resten af bærrene drysses med sukker og Vanille og stilles til saftning.
Husblasen udblødes i koldt vand, tages op, smeltes over damp og røres i frugten. Når saften begynder at blive jævn, blandes frugten forsigtigt i flødeskummet. Fromagen hældes op og pyntes med bær. |
|
Opskriften er vist 258468 gange,
og udskrevet 5370 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (62 stemmer) |
|
Kommentarer Erik Søgaard - 2021-06-28 10:14:57 Lige en hurtig kommentar, jeg havde ikke nogle hindbær, men brugte jordbær i stedet for. Den smagte gude skønt annemarieo1 - 2018-08-26 15:02:42 i kunne også gøre opmærksom på hvor lang tid det tager at få saft fra bær, tiden overraskede selv mig det tit laver fromager. annemarieo1 - 2018-08-26 15:01:08 Jeg må indrømme at jeg ikke bryder mig om de sten der er i fromagen Joan - 2016-12-28 09:31:14 Kan den laves i forvejen og stå i køleskab Mormor og Emma - 2016-11-10 14:11:09 Tak for opskriften vi glæder os til at smage prøv med Chokoladekage til: 150 g mørk chokolade 100 g smør 2æg 50 g flormelis 100 g neutral flødeost Tilbehør: Hindbær og flødeskum mutter - 2015-01-08 13:29:15 Lækker! Kan godt tåle en smule mere flødeskum. Jeg bruger frosne hindbær - og de er lidt mere sure end friske så jeg tilsætter lidt ekstra sukker, bare ca 30-40g. IDA - 2014-11-22 18:13:45 Kan man også bruge frosne hindbær anonym - 2013-02-15 11:02:42 Super god dessert, har lavet flere gange. Sidste gang i små chokoladeskåle, kan varmt anbefales. Gæsterne jubler hver gang. swamiolsson - 2011-08-27 20:32:40 Jeg har lavet den to gange, med bær fra egen have. Den er smagsmæssigt meget fint afbalanceret, men den bliver lidt tung, fordi den er uden æg, og hvis man bruger mere fløde bliver den tungere, hvis man bruger mindre fløde, bliver den for intens i smagen. Næste gang vil jeg lave den med sukkerpiskede æggeblommer (2) og deres hvider, stiftpiskede. Så vil jeg røre saften med husblas'en og lade den køle lidt, og så røre den med hviderne. Når det har kølet lidt mere, vil jeg vende flødeskummet sammen med resten. Så tror jeg, den bliver lidt lettere. Men den er go'. Hindbær er fantastisk til soufflé. Den næste bliver en brombær-soufflé. De er også i haven, tornløse ... Pia - 2011-01-17 00:17:55 Hvis man laver den af frosne bær, bør man varme bærene på til min. 70 grader. Så kan man smelte husblasen direkte i bærmassen, og man undgår at det klumper og trevler :-) Malene - 2010-07-18 11:42:06 ville så gerne lave den men kan ikke håndtere husblas er 12 øv øv Anita E. - 2010-02-28 09:46:03 Hej! En supergod og lækker opskrift!! Er hermed fast i min opskriftssamling! Mængden af sukker og bær er helt perfekt, der var stadig friskhed over smagen! Jeg vil dog sige, at det smager godt med lidt ekstra flødeskum til! Lone - 2008-07-08 10:56:44 Jeg lavede denne som dessert sammen med en hyldeblomstfromage. Først lavede jeg hindbærfromagen, og derefter hyldeblomstfromagen og hældte den over den stivnede hindbærfromage. Som tilbehør lavede jeg en rabarbersauce af rabarber kogt med vand og brun farin, som sies og serveres varm. Alt blev spist! En meget lækker dessert. Karen - 2007-07-30 17:29:18 Jeg har brugt denne opskrift som en del af fyldet i en bryllupslagkage, (sammen med chokoladecreme ½ toblerone og ½ valrhona mørk). det blev en fantastisk sammensætning. Bundene var alm lyse lagkagebunde. bsm - 2005-01-01 01:01:01 GUDEDESSERT!!! Men husk at hælde et par skefulde frugtblanding ned i husblasen (for at give den korrekt temperatur) og DEREFTER hældes husblasen forsigtigt i resten af frugtblandingen, mens der røres rundt. Specielt hvis du bruger bær der har været frosne - ellers trævler fromagen. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne