Italiensk rabarbertrifli med mascarpone
Hovedingrediens : Frugt - Rabarber Oprindelsesland : Italien Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rabarber skæres i 2-3 cm stykker og kommes i en gryde. Sukker drysses over, og rabarberne står lunt, til de safter.
Flækket vanillestang, kanel og hakketingefær tilsættes. Rabarberne varmes langsomt op ved svag varme og koger i 5-10 minutter, til de lige er møre. Kompotten afkøles. Vanille- og kanelstangen fjernes efter afkøling. Mandelkager knuses groft og stænkes med madeira. Trækker i ca. 1 time. Æggeblommer, flormelis og vanillekorn piskes hvidt. Mascarpone piskes i ved lav hastighed. Fløde piskes til skum og vendes forsigtigt i cremen. Kompot, fyld og creme anrettes lagvis i 4 portionsglas. Trækker 30 min. i køleskabet. Ved servering pyntes med citronmelisse. |
|
Opskriften er vist 159315 gange,
og udskrevet 4731 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.6 (35 stemmer) |
|
Kommentarer Gitte - 2018-05-20 18:47:28 Det smager fantastisk. Jeg synes der kommer meget væde ved rabarberne. Bruger du alt det? palmqvist2000 - 2013-09-04 00:50:22 Skal det være italiensk så prøv at udskifte madeiraen med en god Marsala ulla - 2010-04-14 10:22:27 Kan det være rigtigt at der skal bruges 150 g mascarpone. Jeg synes at det lyder af meget! Charlotte - 2010-03-11 19:54:58 En pragtfuld dessert " super velsmagende " mette - 2008-07-25 11:18:00 det smager bare super godt! ingvild - 2005-01-01 01:01:01 En underskøn dessert. Det er så englene synger. Kan stærkt anbefales |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne