Appelsin-sveske trifli

Appelsin-sveske trifli, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

Kold DessertRet : Kold Dessert - Trifli

Hovedingrediens : Frugt - Diverse frugt

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Appelsin-sveske trifli, billede 4 Appelsin-sveske trifli, billede 1 Appelsin-sveske trifli, billede 2 Appelsin-sveske trifli, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Fyld:
12 makroner
 
 Kompot:
150 g.svesker
1.5 dl.kogt, koldt vand
1 spsk.sukker
0.5 tsk.citronsaft
0.5 dl.sherry
10 mandler
 
2 appelsiner
 
 Creme:
2.5 dl.piskefløde
2 æggeblommer
2 spsk.sukker
1 spsk.cremepulver
 
 Pynt:
1 dl.piskefløde
 
Opskrift:
De skyllede svesker udblødes i kogt, koldt vand 6-12 timer.

De koges sagte 10 minutter i udblødningsvandet, tilsat sukker, citronsaft og sherry. Sveskerne udstenes og kan fyldes med skoldede, smuttede mandler. Kompotten hældes over makronerne. Skallen skæres af appelsinerne og fileterne skæres ud og lægges i glasset.

Creme:
Fløde, æggeblommer, sukker og cremepulver røres sammen og gives et opkog. Cremen afkøles i ro og røres blød.

Cremen hældes på sveskerne, dækkes med flødeskum og pyntes med appelsinskiver.





karakterer:
Opskriften er vist 33324 gange,
og udskrevet 741 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-01-18 08:14:03
Det er Appelsinfiletter der menes. Du skærer top og bund af appelsinen og sætter den på et spækbrædt, og så skærer du skallen af, vær omhyggelig med at få alt de hvide af. så tager du appelsinen i hånden og skærer forsigtigt filetterne af langs hinderne, hinderne skal blive sidende i appelsinen.

  -   2010-01-17 19:53:31
Hvad er det for filetter der omtales, er det appelsinskallen, som skæres i fileter, eller er det appelsinfileter? Hvis det er skallen, skal den vel koges lidt først? "Skallen skæres af appelsinerne og fileterne skæres ud og lægges i glasset."