Blodbudding eller blodpølser
Hovedingrediens : Svinekød - Griseblod Indsendt : Red : |
|
|
Blod og gryn, samt rugmel, røres sammen og stilles koldt natten over eller nogle timer.
Massen varmes langsomt i en tykbundet gryde under stadig omrøring, til den begynder at blive jævn. Den må ikke koge. Kogende mælk røres i, dernæst krydderier og rosiner. Spækterningerne lunes på panden, så de ikke klumper sammen og blandes i 2 sandkageforme ca. 30 cm lange, smøres med afsmeltet fedt fra sværen. Dejen hældes i. Formene stilles i bradepande i ovnen. Kogende vand skænkes ved. Bagetid: 1 1/2 time ved 170 gr. Buddingen spises varm med kanelsukker og æblemos eller sirup. Buddingen kan også skæres i skiver, der varmes på panden. Blodbudding fryses rå. Den optøes under bagningen, der forlænges ca. ¾ time. Blodpølser: Blodmassen fyldes i tarme, der kun må fyldes halvt. Pølserne lægges forsigtigt i kogende vand og koges småt 1/2 time. |
|
Opskriften er vist 20555 gange,
og udskrevet 230 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.3 (25 stemmer) |
|
Kommentarer Connie - 2012-01-12 10:48:07 :3 massere nuggi klasesmail - 2009-02-27 23:28:18 hvad jeg kan skære den i skiver og på panden men hvad kan jeg mer bruge pølsen til anonym - 2008-01-19 18:14:54 hvad er protein/fedt/kulhy. fordelling i blodpølse |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne