Blodbudding eller blodpølser

Blodbudding eller blodpølser, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

FrokostRet : Frokost - Frokostretter

Hovedingrediens : Svinekød - Griseblod

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1.5 litersvineblod
500 g.mellemfine byg gryn
2.5 dl.kogende mælk
1.5 spsk.salt
1 tsk.timian
2 tsk.nelliker
2 spsk.kanel
100 g.sukker eller farin
150 g.rosiner
100 g.rugmel
250 g.spækterninger
 
Opskrift:
Blod og gryn, samt rugmel, røres sammen og stilles koldt natten over eller nogle timer.

Massen varmes langsomt i en tykbundet gryde under stadig omrøring, til den begynder at blive jævn. Den må ikke koge.

Kogende mælk røres i, dernæst krydderier og rosiner. Spækterningerne lunes på panden, så de ikke klumper sammen og blandes i

2 sandkageforme ca. 30 cm lange, smøres med afsmeltet fedt fra sværen. Dejen hældes i.

Formene stilles i bradepande i ovnen. Kogende vand skænkes ved. Bagetid: 1 1/2 time ved 170 gr.

Buddingen spises varm med kanelsukker og æblemos eller sirup. Buddingen kan også skæres i skiver, der varmes på panden.

Blodbudding fryses rå. Den optøes under bagningen, der forlænges ca. ¾ time.

Blodpølser:
Blodmassen fyldes i tarme, der kun må fyldes halvt. Pølserne lægges forsigtigt i kogende vand og koges småt 1/2 time.





karakterer:
Opskriften er vist 20555 gange,
og udskrevet 230 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.3    (25 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-01-12 10:48:07
:3 massere nuggi

  -   2009-02-27 23:28:18
hvad jeg kan skære den i skiver og på panden men hvad kan jeg mer bruge pølsen til

  -   2008-01-19 18:14:54
hvad er protein/fedt/kulhy. fordelling i blodpølse