Risbudding, varm

Risbudding, varm, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

Varm DessertRet : Varm Dessert - Varm budding

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Grødris

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 tallerken kold risen grød eller 3 dl mælk og 35 g grødris
35 g.smør
35 g.sukker
1 tsk.vaniljesukker
2-3 æg
 
 Sauce:
 karamelsauce eller saftsauce
 Karamelsauce:
150 g.sukker
2.25 dl.vand
2 dl.piskefløde
 
 Saftsauce:
 Saft og vand i alt 5 dl.
1.5 spsk.Ideal jævning A
 sukker
1 tsk.vaniljesukker
 
Opskrift:
Risen grøden røres blød med smeltet smør, smages til med sukker og vaniljesukker og tilsættes æggeblommerne. Æggehviderne piskes meget stive, evt. med 1/4 tsk. Tørsleffs bagepulver, og vendes forsigtigt i dejen, der fyldes i et smurt, raspstrøet gratinfad. Buddingen bages ca. 40 min. ved 200 gr. Den serveres varm med kold sauce, evt. tilsat flødeskum. I stedet for sauce kan man lægge abrikosmarmelade i bunden. Karamelsauce: Sukkeret brunes på en pande. Når det er lysebrunt og skummende, tilsættes vandet, der koger med, til det bliver en ensartet, jævn sauce. Den afkøles, og lige før anretning vendes flødeskummet i. Saftsauce: Saft og vand blandes, smages til med sukker og bringes i kog. Jævningen røres ud i koldt vand eller saft og tilsættes. Saucen koges 1 min. vaniljesukker tilsættes





karakterer:
Opskriften er vist 14200 gange,
og udskrevet 185 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu