Bjerglandskabs kage
Indsendt af : Sofie Nielsen Indsendt : Red : |
|
|
Kom smør, vand og sukker i en gryde og kog det op. Rør melet i hurtigt, og "bag" dejen sammen mens der røres indtil dejen slipper gryden. Man kan bruge piskeris eller elpisker. Lad dejen køle lidt af, og rør et æg i af gangen. Der skal piskes godt imellem. Dejen puttes i en smurt bradepande (ca. 20x25 eller 15x25), og med dejskraber laves små forhøjninger, som bliver til bjerge. Dejen skal være smurt tyndt ud, for at kunne blive luftig og hæve sig.
Den skal have 35 min i 200 grader varmluftovn. Man må ikke åbne ovnen før for så falder den sammen. Lad kagen køle af før pyntning. Pynt: Opskriften er fra min barndom hos mim farmor og farfar, hvor vi børn kunne være med til at pynte bjerglandskabs kagen, og vælge farve på glasur, hvilken krymmel og hvor meget. Man kan som jeg har gjort, på billedet, lave blå åer og søer, grønne skove og hvide sne toppe på bjergene. Børn elsker farver og glasur, men ud fra erfaring er det godt, at have masser hvide bjerge, der ikke er så farlige at spise, for voksne og lidt ældre. |
|
Opskriften er vist 1334 gange,
og udskrevet 85 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne