Ris A'lamande ala Oxbøll

Ris A'lamande ala Oxbøll, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

Kold DessertRet : Kold Dessert - Risdessert

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Grødris

HøjtidJul

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt af : Søren O.

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
200 g.Grødris
2 dl.Vand
1 l.mælk
2 Vaniljestang
4 dl.Piskefløde
150 g.Mandler
 Rom essens el. Mørk rom
 
Opskrift:
Kog ris og vand et par minutter, skrsb kernerne ud at vaniljestangen, hæld mælken i og den tomme vaniljestang, bring langsomt i kog og kog til grøden er tilpas fast (husk den sætter sig når den bliver kold)
Sæt grøden på køl

Når grøden er kold, smuttes mandlerne.
Hak mandlerne, ikke for fint
Rør mandler, vaniljekorn og en 1/2 tsk rom i den kolde grød.
Smag til med sukker.

Pisk fløden, vend forsigtigt lidt grød i den piskede fløde. Kom fløden (Gem en smule) over i grøden og vend forsigtigt det hele sammen.

Smag til med vanilje, sukker og evt. mere fløde og rom.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Risalamande

karakterer:
Opskriften er vist 2739 gange,
og udskrevet 81 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu