Karry mørbradgryde

Karry mørbradgryde, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er ikke fryseegnet

Indsendt af : Gobo

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
2 Svinemørbrad (ca. 1000 gram)
4 løg (mellemstore)
3 glaschampignon (Bonduelle)
125 g.Bacon i skiver
1 l.madlavningsfløde/piskefløde
1 dl.ketchup
2-2.5 kg.kartofler
 Karry, stærk
 maizena majsstivelse
 
Opskrift:
Svinemørbrad pudses ren for sener og skæres i skiver på 3 cm. og bankes let.
Herefter steges skiverne i en gryde med margarine og karry (ca. 1 spsk stærk karry. eller efter smag) - salt og peber efter behov på mørbradbøfferne

når bøfferne er stegt, lægges de i en ovnfast fad (skal gerne være højt på siderne - mit fad er ca. 40*30 cm.)

løgene snittes fint og puttes i det fedtstof du brugte til mørbradbøfferne - de svitses 2-3 minutter (kan evt. tilsætte lidt mere fedtstof og karry inden du svitses løgene).

Bonduelle Champignon tilsættes køgene og svitses med (husk at dræne lagen fra - HUSK at gemme lagen, skal bruges senere)

når det har svitset 3-5 minutter tilsætter du lagen fra champignonerne, 1 dl. ketchup og 8 dl fløde (madlavningsfløde eller piskefløde - det bestemmer man selv)
De sidste 2 dl fløde gemmer vi til jævning

de 2 dl. fløde blander du med 3 spsk. majsstivelse og ryster sammen og jævner sovseblandingen med så det får en passende tykkelse, så smager du sovsen til med salt og peber og hælder sovsen over mørbradbøfferne.

i mellemtiden har du kogt kartoflerne og lavet en god kartoffelmos, det kommer du ovenpå blandingen i det ovnfaste fad i et jævnt lag.

Baconen skæres i stykker af ca. 4 cm. og lægges ovenpå kartoffelmosen

Fadet sættes i ovnen ved 175 grader til det er gennemvarmt i 1-1.5 timer.

Velbekomme

Resten smager super næste dag opvarmet i mikroovnen.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Mørbradgryde

karakterer:
Opskriften er vist 11605 gange,
og udskrevet 163 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (15 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu