Muslinger i rød karry

Muslinger i rød karry, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Ask

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
1 kg.blåmuslinger
3 spsk.sesamolie
2 stk.citrongræs
2 fedhvidløg
1 rødløg
2 cm.ingefærd
1 rød chili
4 kafir limeblade
1.5 spsk.rød karrypasta
0.75 ds.kokosmælk
2 spsk.fiskesauce
1 tsk.honning
100 g.champignon
1 gul peber
8 cherrytomater
4 tørrede sorte svampe
1 håndfuld bønnespirer
0.5 lime
 
1 håndfuld sød basilikum
1 forårsløg
 Jasminris
 
Opskrift:
Hæld kogende vand over de sorte svampe.

Rens muslingerne, og kasser dem der ikke lukker sig, ved et slag i bordet, samt dem der er gået helt eller delvist i stykker.

Bank citrongæs med bagkanten af en tung kniv, og skær dem i tynde skiver på skrå. Skær hvidløg i tynde skiver. Halver rødløget, og skær det i halve ringe. Skræl ingefæren og skær den i tændstikker. Skær chilien i tynde ringe. Rul limebladene sammen, og skær dem i tynde strimler.

Skær champignonerne i skiver. Hæld vandet fra de sorte svampe, og skær dem i strimler.

Skær peberfrugten i strimler. Del tomaterne i kvarte. Skyl og rens bønnespirene.

Varm olien op i en tykbundet gryde. Svits citrongæs, hvidløg, rødløg, limeblade, ingefær og chili kort (må ikke branke). Tilsæt karrypastaen og steg den i par minutter. Tilsæt kokosmælk, fiskesovs og honning, samt champignon og sorte svampe. Dæmp til middel varme, og lad sovsen koge igennem i 5 minutter under låg. Tilsæt saft fra en halv lime, peberfrugt, tomater og bønnespirer, og vend det i sovsen. Tilsæt muslingerne og ryst gryden. Lad muslingerne koge med i 3 minutter, og ryst et par gang mens det koger. Kasser muslinger der ikke har åbnet sig.

Drys med hakket sød basilikum og fint snittet forårsløg, og server med jasminris.





karakterer:
Opskriften er vist 3242 gange,
og udskrevet 63 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu