Julekage 2

Julekage 2, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers

Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Fryseegnet uden topping

Indsendt af : Sanne

Indsendt :      Red :
Julekage 2, billede 4 Julekage 2, billede 1 Julekage 2, billede 2 Julekage 2, billede 3
Fotograf: Sanne  

Ingredienser:
150 g.smør
3 æg
450 g.honning - 1 bøtte
150 g.rørsukker eller almindeligt sukker
 Fintrevet skal af en appelsin
450 g.hvedemel
2 tsk.natron
0.5 tsk.stødt nelliker
0.5 tsk.kardemomme
2 tsk.kanel
0.75 dl.ROM
1.5 dl.appelsinsaft
 
 Chokoladeglasur
100 g.god mørk chokolade
100 g.flormelis
50 g.smør
0.5 dl.fløde
 
 Fyld og pynt
250 g.abrikosmarmelade
 Pistacienødder og sukkerkrymmel til pynt
 
Opskrift:
Start med at smelte smørret så det ikke er for varmt, når det skal i kagen.
Kom honning, rørsukker, æg og fintrevet appelsinskal i en skål.
Pisk et par minutter med elpisker på høj hastighed.
Bland hvedemel med natron, nelliker, kardemomme og kanel.
Rør melblandingen i dejen sammen med ROM og appelsinsaft ved lav hastighed.
Rør kun lige, til dejen er ensartet.
Vend den smeltede smør i dejen med en dejskraber
Kom dejen i en smurt springform 26 cm
Bag kagen ved 160 grader almindelig ovn i ca. 1 time og 10 minutter.
Lad kagen køle af i formen i ca 10 minutter, inden springformen fjernes, og kagen trækkes over på en rist til afkøling
Flæk kagen og smør bunden med abrikosmarmelade
Læg kagen sammen

Til chokoladeglasur
Kom alle ingredienser i en gryde, og smelt det sammen under omrøring ved svag varme.
Blandingen skal ikke koge, kun varmes til det hele er smeltet sammen.
Hæld glasurer over kagen, og pundtegn med lidt hakket nødder og sukkerkrymmel.





karakterer:
Opskriften er vist 9172 gange,
og udskrevet 877 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
1.8    (13 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu