Solæg, original
Hovedingrediens : Æg - Hønseæg Fryseegnet : Nej Indsendt af : TLK Indsendt : Red : |
|
|
Æggene koges i ca. 20 minutter med løgpille fra skalotteløg. Derved får skallerne en smuk gyldenbrun farve. Æggene kommes straks i koldt vand, og skallerne stødes let, så de revner. Æggene lægges i en saltlage, i glas med tæt låg, der skal være så stærk at den næsten kan bære æggene oppe. Man kan også tage 3 spsk. salt pr. liter vand og så skifte vand hver anden dag.
Æggene kan holde sig i 2-3 uger i den stærke lage, og i op til 4 uger, hvis lagen skiftes dagligt. Mange foretrækker at spise æggene efter 3-4 dage, da de bliver mere salte, jo længere de ligger. Æggene serveres som en lækkerbisken før et måltid eller som tilbehør til en snaps i utide. Hver person pillet sit æg, skærer det igennem på den lange led, løfter forsigtigt blommerne op, kommer en klat sennep samt olie og eddike i blommehullet. Blommen lægges på plads med rundingen op. De halve æg spises med fingrene som en godbid i én mundfuld, og man skyller godt efter med øl eller snaps. I nutiden er der mange, der tilsætter friskkværnet peber, tabasco og engelsk sauce. Dette tager dog meget af den karakteristiske og originale smag. |
|
Opskriften er vist 8489 gange,
og udskrevet 106 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Ingrid lambertsen - 2016-12-18 17:18:22 Denne opskrift er helt rigtig |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne