Lasagne i kombiovn
Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt af : kera Indsendt : Red : |
|
|
Brun kødet i en gryde (400-500 g. efter eget valg). Skær løget i stykker og brun det sammen med kødet, når kødet er ved at være blevet brunt (ellers så riv løget ind over kødet, hvis man gerne vil undgå løgstykker). Brug kun halvdelen, hvis det er et stort løg. Held tomater i gryden efter kødet og løgene er brunet (hvis det ønskes, kan de blendes, så man undgår tomatstykker). Tilsæt basilikum, oregano, salt, peber og tomatpuré efter smag (andet kan også tilsættes efter eget valg). Når væsken koger, sluk for pladen.
Find et ovnfast fad og dæk bunden med kød og tomat-blandingen. Det behøver dække tæt. Held noget mornaysauce over (det kan glattes ud med skeen, hvis man ønsker). Læg lasagneplader over, så det dækker nogenlunde (knæk om nødvendigt en plade i mindre stykker). Gentag dette, men brug lidt mindre kød og tomat-blanding. Held igen et lag mornaysauce over og dæk med lasagneplader. Gentag dette. Ved sidste lag af kød og tomat-blanding dækkes det kun af mornaysauce (man behøver ikke bruge al saucen). Udglat med skeen. Mit fad måler 24 x 24 x 7,3 cm, og der bruger jeg tre lag af lasagneplader. Indsæt fadet i ovnen. Kombiovn (med varmlufteffekt på 1200 W): 200 grader varmluft i 30 minutter (indsættes i kold ovn). Almindelig ovn: 220 grader varmluft i 40 minutter (indsættes i forvarmet ovn). Jeg kan godt lide, at toppen er mørk, og tiderne er sat efter dette. Jeg kan også godt lide, at væsken stadig er ret flydende, så man fx kan dyppe flute i det. Hvis jeg skærer lasagnen ud i 4 lige store stykker, svarer et stykke ca. til 300 gram. |
|
Opskriften er vist 6655 gange,
og udskrevet 93 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne