Kæbeklumper som benløse fugle (svin)

Kæbeklumper som benløse fugle (svin), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : fryseegnet

Indsendt af : Exjyden

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
8 kæbeklumper (svin)
16 udstenede svesker
100 g.røget baconsnitte (ca. 4 cm.)
1 dl.piskefløde
1 tsk.danablue
1 stor bundt frisk persille
0.5 dl.solsikkeolie til stegning
 salt
 peber
 
 bomuldssnor til ombinding
 
Opskrift:
Sværen skæres af baconsnitten (behold fedtlaget til senere).
Kæbesnitterne renses for sener og skæres på den længste led på den tyndeste side (ikke helt igennem), således at der opstår tre sammenhængende lag, som kan foldes ud.

Anbring alle udfoldede med ydersiderne opad.
Drysses med salt og peber.

Udskær bacon i 5mm skiver og skær fedtstrimlerne af.
Baconen anbringes på kæbeklumperne
Afstilk og skyl persillen og fordel den på baconstykkerne med 2 svesker ovenpå hver.

Rul kødet om fyldet og læg en stribe af baconfedtet ovenpå hver rulle.
Ombind rullerne med bomuldssnoren.
Rullerne steges i stegegryde til de har fået farve, hvorefter der tilsættes 3/4 liter vand så kødet er dækket.
Koger videre ca. 1 time.

Sovsen:
Tilsæt fløden til kogevandet og smelt Danablue heri.
Jævnes med Maizena og farves med kulør.
Tilsmag med salt-peber-sukker

Server evt. hjemmelavet kartoffelmos til.






Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Benløse fugle

karakterer:
Opskriften er vist 5444 gange,
og udskrevet 90 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-06-04 20:15:41
Udskæring til 3 lag: Snittene lægges som et fladtrykt Z. Først fra den ene side, 1/3 nede og derefter yderligere 1/3 nede fra den anden side.