Laks i Panang Curry

Laks i Panang Curry, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Fryseegnet

Indsendt af : Yogi

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
600 g.laks
3 dl.kokosmælk
1 spsk.peanutbutter
2 gulerødder
 3 x ½ peberfrugt i gul rød og grøn
1 lille rødløg
1 spsk.Panang Curry paste
0.5-1 spsk.fiskesauce
0.5 lime Saft heraf
2 dl.sorte ris
 Salt
 
Opskrift:
Sorte ris koges i 1 l. letsaltet vand i ca. 40 minutter.
Kokosmælk, peanutbutter og Panang curry paste opvarmes under omrøring i en gryde.
Når massen er jævnt udrørt, tilsættes skivede gulerødder, fintsnittet løg, ternede peberfrugter og fiskesaucen.
Sovsen koges op, og skal simre i ca. 15 minutter.
Laksen klargøres, og olie varmes på en pande.
Steg laksen på skindsiden, så 2/3 er stegt, og vend derefter.
Da laksefiletter ofte er tynde i den ene ende, kan det være svært at stege jævnt, så du må stege efter den tykkeste del.
Mens fisken steger færdig efter vending, kan du forsigtigt lirke skindene af stykkerne, så de er klar til servering.
Er der vand ved risene, hældes det fra, og risene hældes på et serveringsfad.
Læg laksestykkerne oven på risene.
Sovsen får et pift frisk lime, og smages til med salt.
Hæld så sovsen over laksestykkerne, og server.
Panang curry paste kan købes i Thai-butikker, men er en pasta af karry, citrongræs, hvidløg, limeblade, spidskommen, salt, chili og koriander.





karakterer:
Opskriften er vist 4848 gange,
og udskrevet 41 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu