Hjemmelavet yoghurt 04
Fryseegnet : Fryseegnet Indsendt af : Jens_agro Indsendt : Red : |
|
|
Varm mælken op til 80 - 85 gr. Pas på med ikke at brænde det på. Dette ændrer proteinstrukturen således at yoghurten bliver tykkere og samtidigt pasteuriseres det. Det afkøles til en temperatur på ca. 55 gr.
Det blandes godt sammen i den skoldede beholder med starter-yoghurten i blandingsforhold 3:1, altså tre dele mælk til en del yoghurt. Det sigtes efter at blanding rammer en temperatur på ca. 40 gr. Blandingen gæres nu enten i en dyne eller tæpper efter høkasseprincippet eller i en yoghurtmaskine eller lignende. Efter 10-12 timer er yoghurten færdig og afkøles. Den skulle gerne være tyknet og være lettere syrlig i smagen. Nu kan yoghurten spises efter lyst og kan snildt holde 14 dage i køleskab. Bundfaldet i beholderen skal forblive på bunden da min erfaring viser gæringen forløber bedre med bundfaldet end hvis hele molevitten blandes rundt. Dette kan måske skyldes at yoghurtbakterierne lige så stille står og falder til bunds. Nu kan yoghurten bruges igen og igen efter surdejsprincippet. Man gør som nævnt ovenfor blot med den forskel at man efterlader ca. af indholdet som bruges til den næste omgang yoghurt, derfor køles mælken også ned til ca. 48 gr. Der skal tilstræbes en vis hygiejne ved håndteringen af yoghurt. Undgå at bruge beskidt service til at tage yoghurt ud af beholderen og sæt låget på hurtigt igen efter brug. Yoghurten holder desværre sjældent forevigt, den har tendens til at blive forurenet med gærsvampe. Disse giver yoghurten en lettere øllet, syrlig smag og det kan boble lidt. Min erfaring er at det sker efter ca. 3 måneder. Dette er uskadeligt, men alligevel anbefales det da at starte yoghurten op fra ny af igen. |
|
Opskriften er vist 2346 gange,
og udskrevet 70 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne