Persillesovs
Hovedingrediens : Krydderurter - Persille Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Persillen skylles og hakkes.
Smørret smeltes, mel tilsættes og smør og mel røres sammen. Mælk tilsættes lidt efter lidt. Smag til med salt og peber. Den hakkede persille tilsættes og røres i saucen. Tips: Man beregner gerne 1.5 dl. sovs pr. person, men persillesovs går der gerne lidt ekstra til. |
Persillesovs opskrift på gammeldags manérPersillesovs er en sand klassiker, som de fleste danskere stifter bekendtskab med på et eller andet tidspunkt i livet. Gammeldags persillesovs kan nydes både tyk eller tynd, og nogle har endda sine egne måder at lave den på. Uanset om du følger en opskrift eller ej, er og bliver opskriften på persillesovs med mælk en kærkommen klassiker, som ofte nydes til nationalretten stegt flæsk eller fiskefilet. Du kan også vælge at servere nye danske kartofler med persillesovs sammen med f.eks. krebinetter eller skinkeschnitzler.Hvis du ønsker en mere fedtfattig version af sovsen, kan du erstatte sødmælk med skummetmælk. Hvordan laver man persillesovs?Det er ikke særligt svært at lave sin egen persillesovs med mælk. Faktisk er det så nemt, at du snildt kan have en sovs klar, der smager meget bedre end en færdigkøbt pulversovs.Start med at skylle og hakke persillen. Herefter smeltes smørret, mel tilsættes og det hele røres sammen. Tilsæt mælken lidt efter lidt og smag til med salt og peber. Til slut rører du den hakkede persille i sovsen. Hvis du dyrker persille i haven, er det oplagt at anvende frisk persille i sovsen. Persille på frost er dog også et glimrende alternativ - så har du altid til en omgang sovs, hvis der kommer uventede gæster. FAQMå man opvarme persillesovs?Ja, opvarmning af persillesovs kan sagtens lade sig gøre.Hvad passer til persillesovs?Danmarks nationalret stegt flæsk med persillesovs, indtager selvfølgelig førstepladsen over, hvad der passer til sovsen. Fiskefilet er en anden favorit |
Opskriften er vist 43551 gange,
og udskrevet 589 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (6 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne