Kylling Marokkansk tagine

Kylling Marokkansk tagine, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kylling hel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Fryseegnet

Indsendt af : Yogi

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
1 hel kylling ca. 1400 gr.
1 citron
1 stykke frisk ingefær
3 fedhvidløg
1 bdt.koriander
 Ras el Hanut (marokkansk blandingskrydderi)
1 spsk.akaciehonning
1 kg.løg - Rødløg og alm. løg
 Olivenolie
2 spsk.Danablu ost
1 knsp.safran
1 glasvand
1 håndfuld rosiner
2 kanelstænger
3 hele røde og grønne chilier
2 spsk.sesamfrø
25 g.mandler
 
Opskrift:
Kyllingen parteres og lægges i en skål. Pres saften af citronen ud over kyllingen, og lad den hvile i 5-10 minutter.

Tilsæt revet ingefær, hvidløg, hakkede koriander, Ras el Hanut og akaciehonning. Vend kyllingen rundt i marinaden. Lad det hvile i 10 minutter.

Skær rødløg og alm. løg i tern.
Svits løgene i olivenolie ved middelvarme i en gryde.
Kom kyllingen i og vend den rundt.

Kom rosinerne i en skål med lunkent vand, og lad dem bløde op.
Si vandet fra og kom dem i gryden med kyllingen.
Kom 2 spsk. Danablu, safran og vand i gryden.
Lad retten simre i ½ time.

Kom derefter hele molevitten i en tagine, og top den med to kanelstænger og 3 friske røde og grønne chilier.

Sæt taginen i ovnen i en time ved 180 grader.
Pynt retten med ristede sesamfrø og hakkede mandler.


Har du ikke en tagine, kan du bruge en stegegryde med låg eller en stegeso.





karakterer:
Opskriften er vist 12632 gange,
og udskrevet 167 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu