Røget tun med peberrod/æblecreme

Røget tun med peberrod/æblecreme, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

ForretterRet : Forretter - Forretter med fisk og skaldyr

Hovedingrediens : MakrelFisk - Røget tun

Ukendt oprindelseslandKilde : Hjerting laks

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
12 tynde skiver røget tun
1 tomat
 forskelligt salat
 dild
 
 Creme:
1 spsk.revet peberrod
1 lilleagurk
1 æble
1 tsk.karry
1.5 dl.piskefløde
 salt
 peber
 
 Rist:
20 g.vilde ris
 olie
 salt
 
 Dressing:
1 delbalsamicoeddike
3 deleolivenolie
 honning
 friskpresset appelsin
 citronsaft
 salt
 peber
 
Opskrift:
Peberrod/æblecrème:
Agurk skrælles, flækkes og befries for kerner. Skæres i små både, drysses med salt og lægges i en sigte i en times tid, så væden kan løbe fra. Peberrod rives og æblet skrælles og befries for kerner, skæres i små både. Det hele vendes i flødeskum lige før brug og smages til med karry, salt og peber.

Vilde ris friteret:
Vilde ris friteres i meget varm olie til de popper op (det tager ikke lang tid), tag ikke for mange af gangen, da de så ikke popper op, hvis olien bliver for kold. Læg risene op på et stykke fedtsugende papir og drys med salt.

Balsamicodressing:
Eddike og olie piskes sammen og smages til med honning, appelsin- / citronsaft, salt og peber.

Anretning:
På en tallerken anrettes 3 skiver røget tun, som en trekant på en krans af plukket salat vendt i balsamicodressing. Peberrodscrème lægges i midten og pyntes med tomat og dild. Imellem tunen drysses friteret ris.





karakterer:
Opskriften er vist 19637 gange,
og udskrevet 392 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
en god opskrift de friteret ris giver en nøddeagtig smag.Jeg skar dog æbler og agurk ud i mindre stykker .da jeg syntes at de store stykker ikke passede til de tynde skiver tun