Kiftä (Kødbolle suppe)

Kiftä (Kødbolle suppe), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 pers.

SuppeRet : Suppe - Diverse supper

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : kødboller er fryseegnet inden de skal tilberedes

Indsendt af : Oh,city

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
250 g.Lamme- eller oksefars
 grødris (en håndfuld)
 tørre mynter
1 bdt.koriander
1 Bouillonterning
 svesker (1 per kødbolle)
2 spsk.tomatpuré
1 løg
4 kartofler
1 l.vand
 salt
 peber
 
 evt.
1 peberfrugt
 rå tomater 1 stor eller 2 - 3 cherrytomater
 
Opskrift:
kog vand og bouillonterningen. Mens den koger skal kartofler og løg skrælles. koriander hakkes. Løg hakkes i små firkantede terninger. Alle ingredienser, på nær kartofler og svesker, blandes sammen.

Kødbollerne formes. Der puttes svesker i kødboller, som skal hænge rigtig godt sammen, så de ikke opløses.

efter vandet koger, skal varmen skrues ned. Kødbollerne kommer i forsigtig - en efter en. Ikke kast dem i bouillonen for at undgå at de opløses i vandet.

Skær kartofler i to (hvis de er store) og kom dem også i gryden sammen med kødbollerne. skær peberfrugten og tomater i små stykker og put dem i gryden. Når grødris og kartoflerne er klare, er maden klar. Server evt. med friske koriander på toppen af suppen.

Tips:

Hvis du har en bouillonsuppe fra anden ret er det oplagt at bruge det i stedet for bouillonterningen.

Nogle bruger æg for at kødet ikke opløses i vandet, men efter min smag, bliver kødboller for hårde.





karakterer:
Opskriften er vist 1810 gange,
og udskrevet 69 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-02-15 19:09:06
glemte at skrive, at maden skal nydes med et lækkert brød. Nush olsun! (Velbekomme fra azerbaijansk, hvilket er oprindelseslandet for denne ret:).