Smørkage
Fryseegnet : ikke fryse egnet Indsendt af : ThunderGirl Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Dej:
Lun mælken til den er lillefingervarm, og opløs gæren heri. Skær smørret i mindre tern og tilsæt det mælken, med de øvrige ingredienser. Ælt eller rør, på røremaskinen, til dejen er glat og jævn. Dejen klistrer lidt, men jo mere du ælter eller rører, jo mindre klistrer den, når den har hævet. Stil dejen til hævning i ½ time. Creme: Mens dejen hæver laver du cremen ved at du pisker sukker, æg og hvedemel sammen i en skål. Varm mælk og vaniljesukker til det koger i en gryde, tag gryden af varmen og tilsæt æggeblandingen. Sæt gryden tilbage på varmen, og kog hurtigt cremen op, mens du pisker. Cremen må kun lige komme i kog. Afkøl gryden, med cremen, i en skål kold vand. Remonce: Mens cremen køler laver du remonce ved at røre blødt smør, lys sirup, og brun farin godt sammen. Når dejen er færdig med at hæve slås den ned på et bordet med lidt mel. Del dejen i to lige store dele, og rul den ene del ud så den passer i bunden af en lille bageform, ca. 23x33 cm. Læg den i bageformen, beklædt med bagepapir og smør først med halvdelen af remoncen og fordel bagefter cremen over. Den anden halvdel af dejen rulles ud i samme størrelse som bunden. herpå smørres den resterende remonce, Den rulles rulles sammen og skæres ud som til kanelsnegle i 25 stk. Læg sneglene tæt oven på bunden og bag kagen i en forvarmet ovn ved 200 C. alm. ovn i 20 minutter, på midterste ovnrille. Kagen pyntes med glasur når den er kold. |
|
Opskriften er vist 13469 gange,
og udskrevet 239 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne