Odense Fasterlavnboller
Fryseegnet : er ikke fryseegnet Indsendt af : hornsyld-bagermester Indsendt : Red : |
|
|
Rør gæren ud i kold mælk og pisk ægget i. Smuldr smørret i 150 g hvedemel og tilsæt sukker, salt og kardemomme. Rør gærblandingen i dejen og slå den grundigt med en ske. Tilsæt resten af hvedemelet lidt ad gangen og ælt dejen til den er blank og smidig. Lad dejen hvile koldt i 15 minutter.
Pisk æg, sukker, hvedemel og vaniljesukker sammen. Bring mælken i kog og hæld den i æggemassen under piskning. Hæld det hele tilbage i gryden og bring cremen i kog under omrøring. Rul dejen tynd og skær den ud i 12 kvadrater på ca. 10x10 cm. Læg en skefuld kagecreme midt på hver kvadrant og drys med grofthakket chokolade. Fold dejhjørnerne ind mod midten og klem dem godt sammen over fyldet. Læg bollerne med sammenføjningen nedad på en bageplade med bagepapir. Pensl bollerne med sammenpisket æg og lad dem hæve lunt til dobbelt størrelse i 30-45 minutter. Bag bollerne i ca. 15 minutter med Varmluft ved 200 grader C. |
|
Opskriften er vist 2334 gange,
og udskrevet 59 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne