grovboller med kærnemælk
Fryseegnet : Ja Indsendt af : SteffenZ Indsendt : Red : |
|
|
Stil 5 korns blandingen i blød i vand i 12 timer.
Udrør gæren i vandet og hæld blandingen i en røreskål. Tilsæt kærnemælk og rør det godt sammen. Tilsæt honningen og 5-korns blandingen og rør det hele sammen til honningen er smeltet og dejen er lind. Tilsæt melet lidt af gangen. Når dejen er godt sammenblandet, stilles den til hævning et lunt sted under et fugtigt viskestykke. Hæver 1.5 time. Tænd ovnen på 180°C (varmluft) eller 200°C (almindelig ovn) Form bollerne med to skeer på bagepapir på en bageplade. Pensel med mælke/æggeblandingen. Bagetid: ca. 20-25 min. Bollerne er meget luftige og lette og dette skyldes at dejen er forholdsvis lind og klistret. Tips: I stedet for 5-kornsblandingen kan man med fordel bruge "stenalderbrød" blanding, det smager også lækkert! Kan købes stort set overalt i velassorterede butikker. |
|
Opskriften er vist 7360 gange,
og udskrevet 86 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer SteffenZ - 2016-02-01 22:00:14 Ser at jeg har glemt at nævne ægget efter melet i oprskriften. Det skal blandes sammen med kærnemælken! Er dog ikke absolut nødvendigt at tilsætte, men giver en god sprød skorpe :-) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne