Grundopskrift
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Fryseegnet : ja Indsendt af : Calendula Indsendt : Red : |
|
|
Smelt margarinen. Kom gerne mælken deri, så har det den rette temperatur til at komme gæret deri og opløse det. Tilføj melet og sukker og salt og ægget. Ælt det godt igennem. Er det ikke fast nok kan man komme lidt mere mel i. Man kan også holde lidt igen med mælken. Men så har den muligvis ikke mere den rette temperatur, så skal man varme den lidt igen. Lad det hæve i 25 minutter godt tildækket så det har det varmt.
Form så til et brød og læg på en plade og lad det efterhæve i 25 minutter. Bag på en af de nederste riller, men ikke helt forneden ved 175 grader i 25 minutter. Når det er afkølet kan man enten drysse farin over eller lave en glasur over. Denne dej er som sagt afledt fra en opskrift med wienerbrødsdej. Man kan komme forskellig fyld i den. Men den er også egnet til meget andet, som boller og kanelsnegle og julebrød. Smager bedst mens den er lidt varm endnu. |
|
Opskriften er vist 2147 gange,
og udskrevet 75 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 1 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Henrik H. - 2015-12-17 07:55:10 Det ville være meget rart, hvis der stod i overskriften hvad det var en grundopskrift PÅ. Sveskegrød? Blinis? Fish n' chips? Ærtesuppe? Jeg laver da ikke en opskrift på f.eks. indbagt laks og så bare kalder den for 'fisk'. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne