Risalamande cheesecake - Risalamandekage
Hovedingrediens : Gryn / Korn - Grødris Kilde : Per K. Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Bund:
Pebernødderne knuses, hak de smuttede mandler, smelt smørret og vend det sammen med de knuste pebernødder og hakkede mandler. Fordel massen i en bunden af en springform ca. 21 cm i diameter. Sættes på køl. Risalamande mousse: Læg husblasen i blød i koldt vand. Rør risengrød, flødeost, flormelis og vanillesukker sammen. Knug husblasen næsten fri for væde og smelt den i en lille gryde sammen med mandelessens. Lad det afkøle til ca. 35 grader. Vend så lidt af ostecremen i den smeltede husblas, og hæld det så i ostecremen i en tynd stråle under konstant omrøring. Pisk fløden til skum og vend den forsigtig i ostecremen. Fordel ostecremen i springformen. Sættes i fryseren mens geleen laves. Top: Læg husblasen i blød i koldt vand. Sigt bærrene fra kirsebærsaucen. Kog kirsebærsaucen op og smelt den knugede husblas heri. Lad geleen køle af uden at blive stiv. Hæld gelen forsigtigt over cheescaken og sæt den igen på frys i 30 minutter. Den færdige kage kan pyntes med smeltet chokolade, gerne hvid, hakkede ristede mandler, og den mest julede krymmel du kan finde |
|
Opskriften er vist 20843 gange,
og udskrevet 328 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (3 stemmer) |
|
Kommentarer Kirkegaard - 2019-12-15 19:52:49 Superlækker dessert! Jeg brugte dog kun 70 g flormelis, 4 blade husblas, 2 tskf. vaniliesukker og 1 tskf. mandelessens til risalamande-laget, og nøjedes med mandelflager som pynt på gelee. Det blev rigtig fint, og gæsterne synes, at også, at det var sjov ide! Sp - 2019-12-08 21:43:20 Vedr anbringelse i fryseren er det Kun for at få den til at "Sætte" sig anonym - 2018-10-01 15:54:17 Du skriver at der skal husblas i risengrøden, men så kan den jo ikke kommes i fryser, så virker det jo ikke mere |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne