Hvid chokolademousse med kirsebær og mandelsplitter

Hvid chokolademousse med kirsebær og mandelsplitter, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 pers

Kold DessertRet : Kold Dessert - Dessertmousse

Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse chokolade

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ikke frysegnet

Indsendt af : Cecilie

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
400 g.hvid chokolade
5 dl.piskefløde
1 vaniljestang
30 g.smuttede fint snittede mandler (eller efter smag)
 Kirsebærsauce til at toppe af med
 Mintblade og/eller strimler af appelsinskrald til pynt
Opskrift:
Split vaniljestangen og skub kornene ud. Hæld fløden op i en lille gryde og tilføj vaniljekorn og stang.
Hak den hvide chokolade groft, mens du varmer fløden op uden at den når kogepunktet.
Tag vaniljestangen op af fløden. Bland den varme fløde og den hakkede chokolade i en skål og rør rundt for at opnå en blank masse uden klumper. Stil på køl i mindst 8 timer, helst til dagen efter.
Hak eller snit de smuttede mandler fint. Pisk den afkølede masse som var det flødeskum. Pas på den ikke bliver piske for meget så den skiller. Når den har nået en let og blød konsistens, anret den i dessertglas.
Dryp kold kirsebær sauce ud over toppen af moussen og drys mandelsplitter henover. Pynt med mynteblade og strimler af appelsinskrald. Voíla! Klar til servering.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Hvid Chokolademousse

karakterer:
Opskriften er vist 3822 gange,
og udskrevet 228 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2015-11-24 19:36:23
Den er meget fed og tung, så jeg synes der er nok til dobbelt så mange, altså otte personer. det kan også blive for vammelt...