Efterårets æblekage

Efterårets æblekage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : Siw Pedersen

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
200 g.blødt smør
200 g.rørsukker
3 æg
2 tsk.vanillesukker
2 tsk.bagepulver
50 g.finthakkede mandler
1 citron (skrællen)
270 g.hvedemel
2 dl.mælk
 
2 spsk.kanel
2 spsk.rørsukker
5 æbler
1 stk.citron (saften)
2 spsk.smør (smeltet)
 
Opskrift:
Sukker og smør røres grundigt.
Revet citron skræl røres i.
Æggene røres i et ad gangen.
Vaniljesukker, finthakkede mandler, bagepulver og mel blandes.
Blandingen røres i sammen med mælken og det hele røres grundigt.

Smør en springform (26 cm) og hæld dejen i.
Kagen pyntes med æblebåde, som trykkes let ned i dejen.
Drys æblerne med sukker og kanel

Bag kagen ved 200 grader C. i 30 min. - check om kagen er bagt, inden den tages ud af ovnen.

Dryp kagen med citronsaft.
Æblerne pensles med smeltet smør.
Åben springformen og lad kagen køle af.

Serveres lun med cremefraiche eller flødeskum.





karakterer:
Opskriften er vist 4266 gange,
og udskrevet 95 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu