Ingrids Klejner årgang 1955
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Fryseegnet : Er ikke fryseejnet Indsendt af : Skærbye Indsendt : Red : |
|
|
Margarinen skuldres i mel med hjortetaksalt og kardemomme
Æg, sukker og mælk røres, og alt æltes sammen. Dejen skal hvile. (Jeg kommer den i køleskab) Dejen skal rulles tyndt ud, skæres i strimler med en klejnespore-hjul og snoes til klejner. Klejnerne hviler (helst til dagen efter) før de koges. Palmin varmes op, og der kommes 5-6 klejner i fedtet ad gangen. Når klejnerne er lyssebrune den på den ene side, vendes de med en gaffel. (Det går ikke lang tid før de skal vendes) Klejnerne tages op på fedtsugende papir, gerne med en avis under Tips: Det er nogle super klejner som min mor lavede da hun gik på Selsø Centraleskolen år 1955 Jeg bruger altid denne opskrift, og får kun ros af alle |
|
Opskriften er vist 4072 gange,
og udskrevet 77 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Johnny Tj - 2018-12-25 18:03:20 Vi er glade for resultatet. Vi har dog nok fået ca. 400 stk ud af de nævnte mængder, og de har en god størrelse. Det eneste jeg har ændret, er at tilsætte revet skal af en (ubehandlet) citron. Cecius - 2018-12-14 11:51:54 Disse klejner er som de skal være ! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne