Pitabrød 06
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Fryseegnet : Er fryseegnet. Indsendt af : Malene Indsendt : Red : |
|
|
Start 4 timer før du skal bruge brødene, eller lav dem dagen i forvejen, og varm dem op i ovnen.
1. Mix tørgær, vand og 250 ml mel i en skål. 2. Lad det stå i 20 minutter til gærdet er aktivt. Der skal skabes skum og/eller bobler, så er gærdet aktivt. 3. Tilføj salt, oile og det meste mel og ælt i 5 minutter. Kan gøres på en køkkenmaskine, for nemheds skyld. 3a. Dejen skal være lidt klæbende når den er færdigæltet, men den skal ikke hænge fast i siden af skålen eller hænderne. 4. Løft dejen op af skålen og kom en smule olie i skålen, læg dejen tilbage og børst også lidt olie ud over dejen. Dæk dejen med husholdningsfilm. 5. Lad dejen stå i 2 timer, eller indtil den er dobbelt størrelse. Lad den stå i et skab eller en slukket ovn, så den ikke får træk. 6. Rul dejen ud på et meldrysset bord og tilføj lidt mel, hvis dejen er blevet for klæbrig. 7. Del dejen i 8 lige store boller og lad dem hæve i 20 minutter på køkkenbordet. 8. Rul bollerne flade som pitabrød. Gerne omkring 0,5-1 cm tykke. 9. Varm en pande op til høj varme og kom et tyndt lag olie på ved hjælp af køkkenrulle. 10. Når panden er helt gennemvarmet kommes en pita på, og den puffer hurtigt op. Så kan man vende den og den vil puffe op på den anden side også. Efter 2-3 minutter på hver side er de færdige. |
|
Opskriften er vist 5478 gange,
og udskrevet 85 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne