Falafel 05
Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt af : Malene Indsendt : Red : |
|
|
Kom kikærterne i vand, så de er dækket plus 5 cm. Lad dem opbløde i 24 timer, kom ekstra vand ved løbende.
Efter 24 timer: Skyl kikærterne og dup dem med et rent viskestykke, så de er forholdsvis tørre. Kom løg og hvidløg i en foodprocessor og blend til det er helt findelt. Kom alle de andre ingredienser i foodprocessoren og blend! Det er nødvendigt at skrabe siderne ned ofte. Stop foodprocessoren når: Dejen er helt findelt, men ikke blevet til grød endnu. Tjek dette ved at forme en falafel med en ske, og se om den falder fra hinanden. Når den kan hænge sammen er dejen klar. Lad dejen hvile 2 timer på køl, dækket med film. Form herefter falaflerne med en ske og en hånd. Gør både ske og hånd fugtig, så slipper dejen lettest. Tilbered dine falafler i ovnen v. 175 grader i 25 minutter, hvor du vender dem 1-2 gange. Ellers kan du stege dem i olie på panden ved middelhøj varme i 5-7 minutter, hvor de vendes hyppigt. Du kan også friturestege falaflerne i 170 grader varm olie i 5 minutter. Server med ovnkartofler og tzatziki og salat, eller med pitabrød, tzatziki og salat. Kan spises kolde i madpakken dagene efter. De holder sig godt i køleskabet i et par dage i hvert fald. Tip: Man kan erstatte kikærterne af en tilsvarende mængde på dåse (Cirka 2 dåser). De skal skylles grundigt inden brug, og så bruges på samme måde. En smule mere mel kan blive nødvendig. Frisk persille kan erstattes af en mindre mængde frossen persille (Omkring ½-1 dl). Frisk koriander kan erstattes med stødt koriander (1 tsk.) |
|
Opskriften er vist 3610 gange,
og udskrevet 56 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne