Tikki Masala

Tikki Masala, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kyllingefilet

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ukendt

Indsendt af : Malene

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
2 tsk.salt
2 tsk.garam masala
2 tsk.spidskommen
1 tsk.koriander
1 tsk.paprika
1 tsk.gurkemeje
0.5 tsk.peber
0.25 tsk.cayennepeber
0.125 tsk.kardemomme
1 spsk.olie
500 g.kyllingebryst
 
2 spsk.oile
1 hakket løg
140 g.tomatpasta
4 fedfinthakkede hvidløg
1 stor spsk. revet ingefær
1 ds.hakkede tomater
4 dl.kokosmælk
2.5 dl.kyllingebouillon
 
0.5 tsk.chili flager
2 spsk.frisk hakket koriander
 salt
 
Opskrift:
Start med at blande krydderierne i en lille skål: Salt, graham masala, spidskommen, koriander, paprika, gurkemeje, peber, cayennepeber og kardemomme.

Skær kyllingen ud i mundrette bidder og kom dem i en skål sammen med olie og krydderier. Mix indtil krydderierne er lige fordelt over alt på kyllingen.

Varm en stor pande eller stegegryde op til høj varme. Når panden er varm steges kyllingen i olie. Sørg for at kyllingestykkerne bliver pæne og brune uden at brænde på.

Kyllingen skal kun stege i omkring 5 minutter, til det kun akkurat er stegt igennem.

Kom den brunede kylling i en skål og gem til senere.

Skru nu panden ned til middelhøj varme og kom de hakkede løg på. Steg løgene i resterne af krydderier og fedt fra kyllingen. Lad løgene stege i 5-7 minutter under omrøring.

Tilføj nu tomatpastaen til at koge panden af med. Selvom pastaen er tyk kan det godt lade sig gøre, hvis man rører flittigt i gryden. Efter nogle minutter begynder tomaten nærmest at karamellisere og så er det tid til at tilføje revet ingefær og finthakket hvidløg.

Det skal kun have godt et minut på panden hvor man rører rundt, så det ikke brænder på.

Nu tilføjes de hakkede tomater, og derved koges panden igen af. Når panden er kogt af tilføjes kokosmælken og kyllingebouillonen.

Vent med halvdelen af bouillonen til senere, så du bedre kan tilpasse tykkelsen på sovsen.

Nu skal retten bare simre i 30 minutter. Efter de første 15 minutter tilføjes kyllingen med de safter som den har dryppet i skålen. Tilføj bouillon løbende når sovsen bliver for tyk.

Når sovsen næsten er færdig tilføjes det friske koriander og chiliflagerne og retten smages til.

Hvis retten er for stærk, kan man tilføje ekstra kokosmælk. Hvis retten er for mild tilføjes flere krydderier.

Serveres med ris eller blomkålsris.

Kan tilberedes med blandet kyllingekød eller med kalkun.





karakterer:
Opskriften er vist 4066 gange,
og udskrevet 90 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu