Plankebøf af bisson
Kilde : Bjørn Kok Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Lav en stor hakkebøf (250-350g kød) så den er ca 8-10cm i diameter og rimelig i tykkelse. Steg denne ved god varme til at den er næsten færdig (altså halv-rød indeni).
Lav kartoffelmos af kartoflerne (mos dem, og tilsæt salt/peber, smør og 1-2 rå æg - rør godt rundt). Placer bøffen på planken med grønsager i den ene ende af planken. Put kartoffelmosen i en dekoreringspose (dem man benytter til at sprøjte flødeskum el. lignende på lagkagekanten). Lav en tyk ring rundt på bøffen langs dens kant (så der nærmest laves en skål af bøffen og mosen). Stil planken med et hele ind midt i en forvarmet ovn der er sat på grill og lad det stå til kartoffelmosen er gylden og sprød. Put sovsen op i "skålen" som bøffen/mosen danner og server straks. Tips: Rosenkålen renses og halveres, blanceres og sættes til afdrypning i et dørslag, steges kort i olie på panden inden de lægges på planken med bøffen. |
|
Opskriften er vist 11252 gange,
og udskrevet 115 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne