Plankebøf af bisson

Plankebøf af bisson, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :      Red :
Plankebøf af bisson, billede 4 Plankebøf af bisson, billede 1 Plankebøf af bisson, billede 2 Plankebøf af bisson, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1200 g.hakket bisson
 
1200 g.Kartofler
 salt
 peber
2 æggeblommer
 
 Sauterede grønsager (årstidens):
200 g.rosenkål
2 spsk.olivenolie
 salt
 peber
 
 God kraftig sovs:
 
Opskrift:
Lav en stor hakkebøf (250-350g kød) så den er ca 8-10cm i diameter og rimelig i tykkelse. Steg denne ved god varme til at den er næsten færdig (altså halv-rød indeni).

Lav kartoffelmos af kartoflerne (mos dem, og tilsæt salt/peber, smør og 1-2 rå æg - rør godt rundt).

Placer bøffen på planken med grønsager i den ene ende af planken. Put kartoffelmosen i en dekoreringspose (dem man benytter til at sprøjte flødeskum el. lignende på lagkagekanten). Lav en tyk ring rundt på bøffen langs dens kant (så der nærmest laves en skål af bøffen og mosen).

Stil planken med et hele ind midt i en forvarmet ovn der er sat på grill og lad det stå til kartoffelmosen er gylden og sprød.

Put sovsen op i "skålen" som bøffen/mosen danner og server straks.

Tips:

Rosenkålen renses og halveres, blanceres og sættes til afdrypning i et dørslag, steges kort i olie på panden inden de lægges på planken med bøffen.





karakterer:
Opskriften er vist 11252 gange,
og udskrevet 115 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu