Nøddekaramelsovs til is

Nøddekaramelsovs til is, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 20 Pers.

SyltningRet : Syltning - Diverse syltning

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :      Red :
Nøddekaramelsovs til is, billede 4 Nøddekaramelsovs til is, billede 1 Nøddekaramelsovs til is, billede 2 Nøddekaramelsovs til is, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
200 g.sukker
150 g.hasselnødder
 
6 dl.Portvin
2 vaniljestang
Opskrift:
Sukkeret sættes over varmen. Når det begynder at smelte tilsættes nødderne, og det hele varmes godt igennem til sukkeret er smeltet og sukkeret begynder at karamelisere.

Så tilsætes portvin og flækket vanillestang og det småkoger til en sirupsagtig konsistens, og det tages nu af varmen og køler af.

Bliver konsistensen for stift kan der tilsættes yderligere portvin.

Kan bla. serveres til is.

Tips:

Husk at karamelsovsen bliver fastere når den afkøler, så den skal ikke have "færdig" konsistens når den tages af varmen.





karakterer:
Opskriften er vist 2968 gange,
og udskrevet 44 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu