Hjemmelavet sukkersirup
Indsendt : Red : |
|
|
Når du koger sukkersirup, skal gryde, sukker og vand være pinligt rene, og der skal røres i sukkeret, til det er opløst. Sukkerlagen koges et minut, til den er klar. Hvis den koger for længe, kan en 18 grader Be° sukkersirup blive til 25° grader Be.
Hvis sukkersiruppen skal smages til med fx. reven appelsinskal, tages den kogende lage fra varmen, og skallen rives direkte ned i lagen. Hvis man river skallen ned på en tallerken, får man ikke appelsinolien med i lagen - og det er den, man skal bruge! 1 liter vand og 300 g perlemelis = 15 Be° 1 liter vand og 450 g perlemelis = 18 Be° 1 liter vand og 500 g perlemelis = 20 Be° 1 liter vand og 600 g perlemelis = 25 Be° 1 liter vand og 900 g perlemelis = 30 Be° 1 liter vand og 1400 g perlemelis = 35 Be° Tips: Baumé forkortes med Be° og måles med et saccharometer. saccharometer er et instrument til at bestemme sukkerindholdet i væsker. Det er en flydevægt, som principielt bestemmer vægtfylden af en væske. Det består af en tilsmeltet glasbeholder forsynet med en skala. Når beholderen sænkes ned i en væske, angiver væskens overflade vægtfylden af væsken på skalaen. På et saccharometer er skalaen specielt inddelt til at vise sukkerprocenten. |
|
Opskriften er vist 6093 gange,
og udskrevet 111 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne