Kristines Havnerkage
Hovedingrediens : Nødder - Diverse nødder Indsendt af : KristineMN Indsendt : Red : |
|
|
Bund:
Læg sukker og salt i blød i æggehviden i mindst et kvarter. Æggehviderne skal IKKE piskes. Tænd ovnen på 200 grader. Smør en bagering eller springform (20-22cm). Hvis du bruger en springform er det lettest hvis der er bagepapir i bunden, og smør på siderne. Kom kiks, vaniljesukker og bagepulver i en frysepose, og knus indholdet fx ved at rulle posens indhold med en kagerulle. Bland de resterende ingredienser i æggehvideblandingen. Rør med en ske - ikke et piskeris. Dejen kommes i formen og bages ca. i 25 min. Topping: Blend jordbærsyltetøj og optøede frosne jordbær og varm det op til kogepunktet. Tag gryden af varmen og kom husblas der har ligget i blød i koldt vand i blandingen. Rør rundt og køl af til det er lunkent. Pisk fløden til skum. Vend fløden i jordbærblandingen lidt efter lidt. Hæld jordbærskummet på den afkølede bund. Stil i køleskab i mindst 4 timer. Pynt med bær. Opskriften er lavet i et forsøg på at komme så tæt på smagen af Lagekagehusets lækre Christianshavnertærte som muligt :) |
|
Opskriften er vist 2235 gange,
og udskrevet 95 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (6 stemmer) |
|
Kommentarer Pia Godsk - 2015-09-10 10:17:00 En virkelig god kage - en rigtig smagsoplevelse. Kan med god samvittighed bruges ved festlige lejligheder :) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne