Kristines Havnerkage

Kristines Havnerkage , Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 pers.

KonditoriRet : Konditori - Diverse Konditorkager

Hovedingrediens : Nødder - Diverse nødder

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : KristineMN

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Bund:
125 g.æggehvide (ca. 4 stk.)
250 g.rørsukker
0.5 tsk.knust Maldon havsalt
2 tsk.vaniljesukker
125 g.hasselnøddeflager
90 g.hele hasselnødder
50 g.mariekiks (12 stk.)
1.5 tsk.bagepulver
 
 Topping:
75 g.jordbærmarmelade
75 g.frosne jordbær
3 Husblas, blade
4 dl.piskefløde
 
 Pynt:
 jordbær
 blåbær
 
Opskrift:
Bund:
Læg sukker og salt i blød i æggehviden i mindst et kvarter. Æggehviderne skal IKKE piskes.
Tænd ovnen på 200 grader. Smør en bagering eller springform (20-22cm). Hvis du bruger en springform er det lettest hvis der er bagepapir i bunden, og smør på siderne.

Kom kiks, vaniljesukker og bagepulver i en frysepose, og knus indholdet fx ved at rulle posens indhold med en kagerulle.

Bland de resterende ingredienser i æggehvideblandingen. Rør med en ske - ikke et piskeris. Dejen kommes i formen og bages ca. i 25 min.

Topping:
Blend jordbærsyltetøj og optøede frosne jordbær og varm det op til kogepunktet. Tag gryden af varmen og kom husblas der har ligget i blød i koldt vand i blandingen. Rør rundt og køl af til det er lunkent.
Pisk fløden til skum. Vend fløden i jordbærblandingen lidt efter lidt. Hæld jordbærskummet på den afkølede bund. Stil i køleskab i mindst 4 timer. Pynt med bær.

Opskriften er lavet i et forsøg på at komme så tæt på smagen af Lagekagehusets lækre Christianshavnertærte som muligt :)





karakterer:
Opskriften er vist 2220 gange,
og udskrevet 95 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2015-09-10 10:17:00
En virkelig god kage - en rigtig smagsoplevelse. Kan med god samvittighed bruges ved festlige lejligheder :)