Knaseguffer - Verdens bedste havresmåkager
Hovedingrediens : Gryn / Korn - Havregryn Fryseegnet : Ikke fryseegnet Indsendt af : Johanne Indsendt : Red : |
Fotograf: Johanne |
|
Find en skål frem og vend bagepulveret godt i melet. Bland resten af de tørre ingredienser i. Tilsæt de våde ingredienser, men vent med vandet til sidst.
Ælt ingredienserne godt sammen i skålen, og kom de to spsk kogende vand i 'dejen'. Hvis dejen ikke kan hænge sammen, kommes lidt mere vand i. Det skal siges at dejen IKKE skal være for våd, men der skal altså lidt arbejde til at få samlet småkagerne på bagepladen. Find en bageplade m. bagepapir frem, og tril kugler du trykker flade på bagepladen. Småkagerne vokser ikke synderligt meget i ovnen, så de skal være lidt mindre end den størrelse man ønsker. Bag dem i ved varmluft ved 180/190 grader i 10-15 min, til de er let gyldne i kanten. Småkagerne er bløde når de tages ud, men stivner ved afkøling. Bliv altså ikke snydt af dette! :) Lad småkagerne køle af, og kom dem i en lufttæt beholder, hvis ikke de skal nydes med det samme. Velbekomme! :) Tips: Den engelske opskrift siger 1 kop - som er 2,5 dl i virkeligheden. Det er dog ligemeget hvilken måleenhed du bruger. Hvis blot du bruger den samme kop til at måle alle ingredienserne. Original opskrift siger der skal ½ kop rosiner i, men dette kan undlades. |
|
Opskriften er vist 44110 gange,
og udskrevet 523 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (16 stemmer) |
|
Kommentarer Janika - 2019-03-26 14:08:20 Kan det passe at der skal bagepulver i to gange? Anna - 2017-01-24 20:42:53 Nem og god opskrift, det er dog ikke nødvendigt med den mængde sukker, som der står der skal i. Jeg kom ca. halvdelen af mængden i. Anna - 2016-01-09 11:49:48 Hvad temperatur skal ovnen være på ? Anja - 2015-08-07 13:25:13 MUMS! Hvor er de bare gode og nemme at lave! Det er ikke den sidste gang denne opskrift skal laves :P |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne