Hede-rugbrød (Heidebrot)
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt af : Skipper57 Indsendt : |
|
|
Gæren opløses i 1/4 af kærnemælken. Resten af kærnemælken lunes til 35°C.
Blandes med gær miksturen. Med en håndmikser på laveste omdrejninger, i en røreskål mikses melet, salt, eddike, citronsaft og koriander eller spidskommen. Lav en fordybning i mel blandingen (som en vulkan) og tilsæt den lune gær/kærnemælk blanding. På laveste drejemoment 1 mikses dejen et par minutter, derefter hæves omdrejningerne til maksimum. Dejen mikses omkring 10 minutter. Dejen hviler på et lunt sted i 20 minutter, tildækket med et viskestykke Ælte dejen 3-5 minutter på et mel strøget bord, brødet formes til en kugle. Tildæk brødet og lad det efterhæve i 20 minutter eller indtil brødet er hævet til dobbelt størrelse. Brødet snittes med et gitter mønster og stilles i midten af en forvarmet ovn Bagetider: Alm. ovn: 10 min 250°C, derefter 50 min 200°C Varmluft: 10 min 200°C, derefter 50 min 170°C Gas ovn: 10 min level 4-6, derefter 50 min level 2-3 (benyt et ovn termometer) Se også "Skippers Hede-rugbrød" |
|
Opskriften er vist 2363 gange,
og udskrevet 83 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne