|
|
|
Tomatsovs:
|
|
|
Olivenolie Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
|
6 |
|
Tomater, friske6 Tomater, friske 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
|
1 |
|
Rødløg, pillet vægt1 Rødløg, pillet vægt 1 almindeligt rødløg vejer ca. 100 gram pillet vægt
|
1 |
fed |
Hvidløg1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
|
2 |
|
Gulerødder, skrællet vægt2 Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
|
1 |
|
Snackpeber, rød1 Snackpeber, rød 1 mellem Snackpeber vejer ca 125 gram renset vægt.
|
1 |
ds. |
Tomatpure, koncentreret1 ds. Tomatpure, koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
|
3 |
dl. |
Vand3 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
|
0.5 |
|
Bouillonterning, grøntsag0.5 Bouillonterning, grøntsag 1 bouillonterning vejer ca. 10 gram
|
|
|
Salt Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
|
|
|
Peber Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
|
200 |
gram |
Pastaskruer200 gram Pastaskruer
|
|
|
|
|
|
Kødboller:
|
400 |
gram |
Oksekød, hakket ca. 10% fedt400 gram Oksekød, hakket ca. 10% fedt
|
1 |
|
Æg M/L, hele1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
|
2 |
spsk. |
Rasp2 spsk. Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
|
|
|
Persille, frisk Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
|
|
|
Timian, frisk Timian, frisk
|
|
|
Hvedemel Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
|
|
|
|
| |
Tomater kommes i kogende vand til skindet sprækker. Herefter kommes der kold vand over dem og de flås, og hakkes derefter groft. Løg, gulerødder og snackpeber skæres i tern.
Løg og hvidløg steges et par minutter i olivenolie. Herefter kommes tomater, gulerødder, snackpeber, tomatpure, vand og bouillonterning i. Retten simrer i ca 30 minutter.
Ingredienserne til kødboller blandes sammen - dog ikke melet. Melet bruges til at vende kødbollerne i. Herefter steges de og hældes i sovsen, som får lov at simre yderligere mens pastaen koger. Når pastaen er al dente kommes den i sovsen og retten serveres.
Sovsen er som jeg kan lide den, men den kan sagtens varieres med andre krydderier, måske noget chili, andre rodfrugter eller hvad du nu er til.
|