Lam Korma

Lam Korma, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er ikke fryseegnet

Indsendt af : Yogi

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
1 kg.lammekød i tern
2.5 dl.yoghurt naturel
3 fedhvidløg
2 hakkede løg
1 tsk.paprika - edelsüss
0.5 tsk.kommen
2 tsk.friskrevet ingefær
2 tsk.rapsolie
2 tsk.stødt koriander
0.5 tsk.stødt chili
1 tsk.birkes
1 tsk.gurkemeje
1 laurbærblad
 salt
 peber
 Frisk koriander
 
Opskrift:
Ingredienslisten tager måske pusten fra nogle, men har du råvarerne, belønnes du med en lækker ret, som slet ikke er så svær at lave.
Kødet marineres i en skål, hvor yoghurt, knust hvidløg, paprika, det ene hakkede løg, ingefæren og salt og peber er rørt sammen.
Mariner mindst 1 time, men gerne natten over.
Olie varmes op i en gryde sammen med 1 fed hvidløg, birkes, gurkemeje, kommen, chili og løg.
Det må ikke branke, så lad kun akkurat løgene blive blanke.
Tilsæt kødet med al marinaden.
Marinaden vil gøre, at kødet ikke kan steges af, så skru i stedet ned på laveste blus, og rør jævnligt, mens du tilføjer de sidste ingredienser.
Det er laurbærbladet og de stødte koriander.
Stødte koriander koger jeg med i en tepose, da jeg ikke vil have bivirkningen med skaller i den færdige ret. Laurbærbladet kan puttes sammen med.
Læg låg på, og lad retten passe sig selv i 45 minutter, hvor du lige rører en gang eller 2 undervejs, for at undgå fastbrænding i bunden.
Retten serveres med basmati- eller jasminris og/eller naanbrød med f.eks. hvidløg eller "Jomfru i det grønne" frø.
Ved servering drysses retten med frisk koriander.





karakterer:
Opskriften er vist 11170 gange,
og udskrevet 135 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2015-04-25 00:01:26
Jeg har endnu ikke lavet retten, hvor sovsen ikke skilte, men jeg er også ligeglad. Smagen er fantastisk. Steger man løgene/hvidløget af i olien først, kan man tage det op og blende, mens man steger af som opskriften ellers beskriver, men det komplicerer retten unødigt, og efter 45 minutter er løgstykker umulige at identificere alligevel.