Blomkål og broccoli gratin
Hovedingrediens : Kål - Blomkål Fryseegnet : Ja Indsendt af : Steen Indsendt : Red : |
|
|
Forvarm ovnen til 180 °C. Snit hvidløget og sourter det i en gryde på et medium varme med smør. Når smørret er smeltet, tilsæt melet og gennemvarm det i et minut, derefter tilsættes mælken gradvist, og der røres indtil sovsen er glat. Tilsæt broccoli (skåret op først, hvis du bruger friske) og lad det simre i omkring 20 minutter, eller indtil broccoli er kogt mør, blend med en stavblender (tilføje en ekstra stænk af mælk til at løsne, hvis du bruger friske broccoli). Riv det halve af Cheddar i sovsen og smag til med salt og peber.
Arranger blomkål i en passende størrelse ildfast fad (skåret i buketter først, hvis du bruger frisk), hæld broccoli saucen over og riv den resterende Cheddar over. Blend brødet til en grov rasp i en foodprocessor, så tilsæt timian blade og mandler. Tilsæt lidt olie og en knivspids salt og peber, derefter spred det jævnt over blomkål og ost. Bages i 1 time eller til de er gyldne og kogt igennem. Tip Det er virkelig sjovt at lege med forskellige oste i denne ret og hvordan de smager og smelte. Det er også rart at prøve forskellige grøntsager i stedet for blomkål - for eksempel ville 2-3 cm bidder af knoldselleri, squash, kartofler eller porrer alle fungere. Prøv dig frem og se, hvad dine favoritter er - nogle grøntsager kan tage længere tid at lave end andre, så test med en kniv til at kontrollere de er kogt igennem før servering. |
|
Opskriften er vist 10867 gange,
og udskrevet 138 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne