Røget laksefyld med æg i cocotte

Røget laksefyld med æg i cocotte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

ForretterRet : Forretter - Forretter med fisk og skaldyr

Hovedingrediens : LakseFisk - Røget laks

Ukendt oprindelseslandKilde : Hjerting laks

Indsendt :     

Ingredienser:
4 storefriske æg
200 g.røget laks
2 storeskalotteløg
1 bdt.frisk dild
30 g.smør
 friskkværnet peber
 lidt sød chilipeber
 
 Sauce:
3 dl.piskefløde
3 tsk.tomatpuré
 friskkværnet peber
 
Opskrift:
Befri laksestykket for skind og ben og skær det i små terninger. Hak de pillede skalotteløg og dilden fint. Smelt smørret i en lille gryde og lad de hakkede løg sautere heri uden at tage farve. Krydr med friskkværnet peber.

Bland laks og dild med løg og fordel blandingen i fire godt smurte cocotter. Kom et udslået æg forsigtigt i hver cocotte ovenpå lakseblandingen. Det er nemmest at slå æggene ud i en kop et ad gangen og derefter hælde det i cocotten, derved undgår man at få et eventuelt dårligt eller et æg med ødelagt blomme i cocotten.

Sæt cocotterne side om side i bradepanden eller i en gryde, hæld kogende vand ved så det når halvt op ad cocotterne og sæt dem i en forvarmet ovn ved 200° i ca. 10 minutter.

Saucen:
Hæld piskefløden i en gryde og lad den koge ind for god varme i nogle minutter, til den er tyknet lidt. Rør tomatpureen i og krydr med friskkværnet peber og lidt salt

Server æggene i cocotten pyntet med en enkelt kvist dild og drys en anelse sød chilipeber over. Hæld tomat saucen i en varm sauce kande og server den til sammen med lun flûte





karakterer:
Opskriften er vist 21222 gange,
og udskrevet 514 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (12 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Overraskende go!

  -   2005-01-01 01:01:01
Uhm ! - Dét smagte godt !