Bardu-Lasagne

Bardu-Lasagne, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Lasagne

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : Bjørnar

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
250 g.friske lasagneplader
 
 Kødsauce:
25 g.smør/margarine
1 stort hakket zittauerløg (alm. gule løg)
2 fedHvidløg
500 g.hakket oksekød
1 tsk.groft salt
 friskkværnet peber
1 tsk.tørret timian (alt. Basilikum)
0.5 tsk.oregano
1 ds.tomatpuré (140 g) koncentreret
3 dl.bouillon (1 terning i vand)
0.5 tsk.Tabasco
2 laurbærblade ved kogning
 
 Bechamelsauce:
30 g.smør/margarine
3.5 spsk.hvedemel
5 dl.kogende mælk
1 dl.fløde
 salt
 hvid peber
1.5 tsk.Muskatnød, friskrevet
200 g.revet mild ost
 
 Gratinering:
 Tyndt lag rasp
50 g.smør
 
Opskrift:
Kødsauce:
Svits det hakkede løg gyldent i smør/margarine tilsæt det hakkede kød og svits det med tilsæt derefter krydderier bouillon og tomatpuré og lad det små snurre i ca. 10 min.
Bechamelsauce:
Smelt smør/margarine i en gryde rør melet i og tilsæt derefter den kogende mælk lidt efter lidt kom krydderier revet ost og fløde i smag til med salt og hvid peber og lad det koge godt igennem.
-
Lasagne:
Smør et ovnfast fad med smøg/margarine. Læg lasagne kødsovs og bechamelsauce lagvis i fadet.
Det øverste lag skal være bechamelsauce. Drys med rasp og fordel smørklatter hist og pist.
Bagetid:
Ca. 35 til 40 min. ved 180 grader i varmluftsovn (200 grader i alm. ovn) på risten midt i ovnen til den er gylden og varm.

Tips:

Forberedelsestid 20 til 25 min.
Tørret lasagne plader kan anvendes. Følg anvisningen på pakken.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Lasagne

karakterer:
Opskriften er vist 2929 gange,
og udskrevet 70 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2015-03-10 12:08:11
Er der børn i familien, kan man tilsætte ketchup i saucen, hvilket gør den lidt blødere og sødere.