Daim islagkager uden past. æg

Daim islagkager uden past. æg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 12 Pers

Kold DessertRet : Kold Dessert - Islagkage

Hovedingrediens : Diverse produkter - Daim

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : Doris Fuglkjær

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Lagkage bunden:
6 æggehvider
300 g.sukker
150 g.hasselnødder
150 g.mandler
 
 Isen:
6 stk.Daim bar
100 g.mørk chokolade
3 l.vanille is - den billige
2.5 dl.piskefløde
 
Opskrift:
æggehvider piskes stift
Sukker tilsættes og der piskes til det bliver marengs klistret og stift.
mandler(ikke smuttede) og nødder hakkes og vendes i marengs dejen.
Bagepapir i 2 springforme og fordel dejen i dem så der er nogenlunde ligemeget i dem begge to.
Bages ved varmluft v. 170 g. I ca. 45 min. Afkøles i formene.

Isen skæres i store tern og daim og chokolade hakkes i lidt grove ca. 1/2 x 1/2 cm stykker.
Isen hældes i en stor skål hvor der er plads til 3 liter is og fyldet. Bagefter tilsættes daim og chokolade og fløden hældes i. Det hele røres sammen med håndmixer med dej kroge. Når man fornemmer at alt fyldet og fløden er fordelt i isen tager man en dejskraber og fordeler isen ovenpå de kolde bunder. Islagkagerne ligges tilbage i fryseren mindst et døgn. Pyntes evt med kiwi eller serveres med hindbær puré.
PS. Jeg bruger som fyld lidt forskelligt. Det kan være knuste makroner, små marcipan stykker, 2 poser dumle karameller og mars og snickers i små tern.





karakterer:
Opskriften er vist 8947 gange,
og udskrevet 116 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu