Porchetta med flødekartofler og æble-løgkompot

Porchetta med flødekartofler og æble-løgkompot, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Diverse svinekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Frank

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
1 porchetta ca 600 gr
1-2 laurbærblade
 salt
 peber
 
6-800 g.kartofler
2.5 dl.piskefløde
4 spsk.mascarpone
1 spsk.rød pesto
3 fedhvidløg
2-3 spsk.tørret persille
1 dl.parmesanflager
 
4 røde æbler
1 stort løg
2 spsk.rosmarinolie
1 dl.lys balsamico
1 spsk.rørsukker
1 pt.frisk basilikum
 
Opskrift:
Læg porchettaen i et ildfast fad og krydr med salt og peber.
Stik evt et par laurbærblade ned mellem sværene og stil fadet i en forvarmet ovn 180C. Steg porchettaen efter anvisningen på pakken.

Kartoflerne skylles, skæres i tynde skiver og lægges også i et ildfast fad. Rør piskefløde og mascarpone sammen med pesto, presset hvidløg og tørret persille. Krydr med salt og peber og hæld blandingen over kartoffelskiverne. Bag flødekartoflerne ved 180 °C i ca. 40 min. Når de er møre drysses der parmesanflager over og kartoflerne bager yderligere ca 5 min. eller indtil osten er gylden.

Skær æblerne i både og løget i tynde ringe. Damp løgene i balsamico i en lille gryde. Når de er møre tilsættes rørsukker, salt og peber.

Steg æblebådene gyldne ved svag varme i rosmarinolie og vend dem forsigtigt sammen med løgene. Lige inden servering drysses skåret basilikum over.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Porchetta

karakterer:
Opskriften er vist 10418 gange,
og udskrevet 229 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu