Daube ala JJ (Slowfood)
Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt af : JJ Indsendt : Red : |
|
|
Dagen før:
Kød skæres i større tern. De lægges i lage i Rødvin og balsamico, hvidløg, samt alle krydderurterne (hel peber, rosmarin, Timian, persille, enebær, peberkorn, laurbærblade, nelliker), som puttes i en tepose eller lignende, så det hele let kan tages fra når den tid kommer. Om formiddagen: Kødet tages op af lagen, lagen stilles til side. Mel, salt og peber blandes i en tallerken og kødet vendes nu i melet. Svits bacon i smør eller madolie, kom herefter kødet i og svits dette. Hæld Cognac i og lad "spritten" koge af. Herefter kommes alt lagen tilbage i gryden. Hak oliven, løg, soltørrede tomater og alle rodfrugterne. Kom dem i gryden sammen med kapers, hakkede tomater og tomat koncentrat. Bring det hele i kog og lad det simre under låg i 6-8 timer jo længere jo bedre. Hvis der fordamper for meget væske kan tilsættes mere rødvin eller vand efter behag. Smag til med salt, peber, balsamico og/eller lidt honning alt efter smag. Inden servering tages "teposen" med krydderurter op. Server sammen med kartoffelmos eller rid med hakket persille på toppen. |
|
Opskriften er vist 2940 gange,
og udskrevet 96 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne