Daube ala JJ (Slowfood)

Daube ala JJ (Slowfood), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : JJ

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
1000 g.Oksekød (Okseklump eller lignende)
1 pakkeBacon strimler
2 ds.Tomat hakkede
1 ds.Tomat koncentrat
 Persille frisk eller frysetørret
4-6 Løg (afhængigt af størrelse)
1 heltHvidløg
3 gulerødder
0.25 knoldselleri
0.5 glasoliven uden sten
0.5 dl.cognac
1 flaskerødvin
0.5 balsamico
1 ps.soltørret tomat
0.5 glaskapers
2 pastinak
2 persillerod
 Tørret eller frisk rosmarin
 Tørret eller frisk timian
 hele peberkorn
 hele enebær
 laurbærblade
1 appelsin
 nelliker
 salt
 peber
4 spsk.hvedemel
 Smør eller madolie
 
 Kartoffelmos som tilbehør eller evt. ris
 
Opskrift:
Dagen før:
Kød skæres i større tern. De lægges i lage i Rødvin og balsamico, hvidløg, samt alle krydderurterne (hel peber, rosmarin, Timian, persille, enebær, peberkorn, laurbærblade, nelliker), som puttes i en tepose eller lignende, så det hele let kan tages fra når den tid kommer.
Om formiddagen:
Kødet tages op af lagen, lagen stilles til side.
Mel, salt og peber blandes i en tallerken og kødet vendes nu i melet.
Svits bacon i smør eller madolie, kom herefter kødet i og svits dette.
Hæld Cognac i og lad "spritten" koge af.
Herefter kommes alt lagen tilbage i gryden. Hak oliven, løg, soltørrede tomater og alle rodfrugterne. Kom dem i gryden sammen med kapers, hakkede tomater og tomat koncentrat.
Bring det hele i kog og lad det simre under låg i 6-8 timer jo længere jo bedre. Hvis der fordamper for meget væske kan tilsættes mere rødvin eller vand efter behag.
Smag til med salt, peber, balsamico og/eller lidt honning alt efter smag.
Inden servering tages "teposen" med krydderurter op.
Server sammen med kartoffelmos eller rid med hakket persille på toppen.





karakterer:
Opskriften er vist 2966 gange,
og udskrevet 96 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu