Baskisk braisseret kylling

Baskisk braisseret kylling, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kyllingelår (diverse)

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : Espelette

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
10 Kyllingelår uden skind evt. udbenede
1.5 tsk.salt
0.5 tsk.sort peber
2 løg
2 fedhvidløg
2 røde peberfrugt
1 gul peberfrugt
1 tsk.sød paprika
1 tsk.tørret timian
2 spsk.sherryeddike
2.5 dl.hønsebouillon
100 g.Chorize skåret i ca. 1cm tykke skiver
 
 Olie
 
Opskrift:
Varm olien op i en stor pande
Tilsæt kyllingelår
krydr dem med salt og peber og brun dem til de er smukt gyldne på alle sider
Tag kyllingelårene af panden og kom dem i enten en "Slowcoocker" eller i en stegeso/stegegryde, som kan tåle at komme i ovnen.

Kom løg, hvidløg, peberfrugter, paprika og timian på panden, og sauter det i 7-8 minutter, rør lidt i det imens.
Bland grøntsagerne sammen med kyllingelårene.

Hæld sherryeddike og bouillon på panden, og kog panden af, således at enhver rest af kylling eller grøntsager kommer med over i stegegryden.

Tilsæt Chorizo og bland det hele godt sammen.

Nu kan du så vælge 2 forskellige temperaturer, alt efter hvor lang tid du har. på ca. 85 grader varmluft skal retten stå i ca 7-8 timer. Ved 150 grader varmluft skal den have ca. 4 timer.
Bruger du en slowcoocker skal den stå på lav i 7-8 timer eller høj i 4 timer.

Serveres enten med ris eller godt brød til.

Tips:

Hvis du gerne vil give din ret en lidt mere karakterfuld smag, kan du gøre flg.:
Udelad sød paprika og anvend i stedet 2 spsk. røget paprika og 1/2 tsk. cayennepeber, eller du kan krydre med 1 spsk. Piemont deespelette (kan købes i specialforretninger - er dyrt)





karakterer:
Opskriften er vist 3647 gange,
og udskrevet 74 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu