Store luftige Teboller med Durummel og valnødder

Store luftige Teboller med Durummel og valnødder, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 16 stk.

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød, boller og kiks

Hovedingrediens : Nødder - Valnødder

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : Finn G Pedersen

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
25 g.gær
2.5 dl.mælk
2 tsk.salt
1 æg
1 dl.olie
200 g.Durummel
250 g.Hvedeme
50 g.Valnødder
 
 Pensling:
 Mælk
 
Opskrift:
Hak valnødderne til en passende størrelse. (ikke for fint)

!En god ide er at lade dem stå i blød i kold vand en 6-8 timer før de bliver hakket, de vil da blive mere lækre, da man fjerner meget af bitterheden.

Lun mælken, så den er fingervarm. Rør gæren ud i mælken, til den er helt opløst og tilsæt salt.

Rør æg og olie og de hakkede valnødder i

Bland melet sammen og rør lidt i ad gangen. Tilsæt evt. lidt ekstra mel, ved udrulningen. Men dejen må godt klistre en smule, men skal selvfølgelig være til at arbejde med.

For-hævning undlades.

Rul så dejen ud i som en lang pølse, og lav omkring 16 lige store boller, og sæt dem på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve i 2 time på et lunt sted.

Pensl bollerne forsigtigt med lunkent mælk og bag dem 10-12 minutter i en forvarmet ovn, på 220 grader, el 200 på varmluft, til de er pæne gyldne. Lægges til køling på en rist, evt med et stykke klæde over.

OBS. Man kan sætte en foliebakke med kogende vand i bunden af ovnen, så bliver de mere lækre.


Tips:

Hvedemelet bedst med 12-13% Protein.





karakterer:
Opskriften er vist 4435 gange,
og udskrevet 123 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu